Следващата стъпка е да се въведат електронни извинителни бележки и

...
Следващата стъпка е да се въведат електронни извинителни бележки и
Коментари Харесай

Въвеждат електронни извинителни бележки в детските градини и яслите

„ Следващата стъпка е да се вкарат електронни извинителни бележки и в детски градини, и в яслите “.

Това съобщи пред „ NOVA “ министърът на електронното ръководство Александър Йоловски , като посочи, че това ще стане следващата година. Той добави, че системата към този момент работи доста добре в българските учебни заведения, като от 1 октомври до момента са издадени към 347 000 електронни извинителни бележки .

„ Искам да поздрава всички шефове на учебни заведения, които са разрешили на системата автоматизирано да извинява отсъствията на учениците, тъй като това е верният метод “.

Той добави, че е имал опция да тества новите електронни бележки и в качеството си на родител , откакто е получил, откакто е получил известие на мобилния си телефон, че неговата щерка има отсъствия, които в същия миг към този момент са извинени.  

Александър Йоловски добави, че Министерството на електронното ръководство към този момент работи и за още един тип облекчение, посредством цифровизация . Така от 15 септември 2024 година на родителите и учениците към този момент няма да се постанова да носят здравно-профилкатични карти , защото те също ще станат електронни и ще постъпват автоматизирано в учебно заведение. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР