Следващата седмица започва строителството на 9,3 км от автомагистрала Хемус“

...
Следващата седмица започва строителството на 9,3 км от автомагистрала Хемус“
Коментари Харесай

Министър Нанков с важни новини за магистрала "Хемус"!

Следващата седмица стартира строителството на 9,3 км от автомагистрала „ Хемус “ в сектора от Ябланица до пътен възел Боаза. Това сподели пред публицисти във Варна министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който инспектира ремонтните действия по пътната инфраструктура в града, написа " Фокус ".

„ Надявам се другата седмица, до 22 март, да успеем да извадим строителното позволение за западния сектор – 9,3 км от Ябланица до разклона за Тетевен, пътен възел Боаза. До два месеца ще сме подготвени със строителното позволение на 16,5 км в източна посока – от Белокопитово до пътен възел Буховци. Стартираме с тръжната процедура за 52 км до разклона на Плевен – Ловеч. Тази година действително 25 км от автомагистрала „ Хемус “ ще се сторят, като и идната година ще бъдат построени общо близо 77 км “, съобщи министър Нанков.

Николай Нанков означи, че със заповед на инж. Дончо Атанасов от през вчерашния ден зимното поддържане по републиканската пътна мрежа е прекъснато, само че службите са в подготвеност при вероятно ново утежняване преди време. Министър Нанков уточни, че има спестени средства от зимно поддържане на пътищата, като окончателната сума ще бъде ясна след няколко дни. Тя ще бъде употребена за рехабилитация на няколко пътни сектора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР