Следващата седмица Великобритания ще стане първата страна в света, която

...
Следващата седмица Великобритания ще стане първата страна в света, която
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer и BioNTech в действие от 8 декември

Следващата седмица Англия ще стане първата страна в света, която стартира да употребява имунизацията на Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech) против ковид, съобщи Ройтерс. В сряда, 2 декември, Обединеното кралство първо даде зелена светлина на продукта.

Първите дози ще бъдат инжектирани във вторник, 8 декември, като приоритет ще се дава на хората над 80 години, здравни служащи на първа линия и жители и личен състав на домове за възрастни хора.

Англия е поръчала общо 40 милиона дози от имунизацията. Това е задоволително за имунизиране на 20 милиона души в 67-милионната страна.

Очаква се първата седмица да са налични към 800 000 дози.

Първите дози са пристигнали от Белгия и са складирани на разнообразни места в страната за инспекция на качеството, заяви здравното министерство.

Кампанията по имунизация във Англия съответствува с сериозно значим миг от договарянията й с Европейски Съюз за комерсиално съглашение за интервала след Брекзит. Преходният интервал изтича на 31 декември и при излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение ще настъпят съществени разстройства в придвижването на артикули сред нея и страните от Европейски Съюз, каквато е Белгия.

Вестник " Обзървър " заяви през днешния ден, че при нужда десетки милиони дози ваксина ще се доставят във Англия с военни самолети, с цел да се избегнат възможни забавяния по пристанищата.

Ваксината на " Пфайзер " и " Бионтех " би трябвало да се съхранява при температура минус 70 градуса, а в елементарен ледник срокът й на валидност е единствено пет дни. Затова първоначално имунизацията ще се слага в 50 лечебни заведения, а от 14 декември общопрактикуващите лекари ще я слагат в над 1000 имунизационни центъра из страната.

Британската кралица Елизабет Втора, която е на 94 години, и брачният партньор й Филип, който е на 99, обявиха, че ще оповестят по кое време са се ваксинирали.

Бахрейн по стъпките на Англия

Бахрейн стана на 4 декември втората страна, след Англия, одобрила незабавно потреблението на имунизацията на Пфайзер и Бионтех, съобщи през вчерашния ден Франс прес.

Бахрейнските здравни управляващи не показаха график за всеобщо имунизиране на популацията в дребното островно кралство в Персийския залив.

В страната с към 1,5 милиона поданици досега са регистрирани над 87 хиляди случая на ковид. 341 индивида са умряли.

Миналия месец бахрейнските управляващи утвърдиха имунизирането на медицинския личен състав в кралството с продукта на китайската компания Синофарм (Sinopharm), отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР