Следващата седмица ще трябва да има нов кръг преговори между

...
Следващата седмица ще трябва да има нов кръг преговори между
Коментари Харесай

Италианските партии не се договориха за правителство

Следващата седмица ще би трябвало да има нов кръг договаряния сред италианските политически партии, откакто на консултациите през вчерашния ден и през днешния ден не бе реализирано съглашение за сформирането на държавно управление, съобщи италианският президент Серджо Матарела, представен от Франс прес.

 
 Италия държавно управление договаряния БГНЕС
" През идната седмица ще стартира нов кръг от съвещания, с цел да проверим дали ще е налице опция за сформиране на държавно управление, каквато в този момент не се очерта ", сподели президентът след срещи с ръководителите на главните италиански партии - месец след парламентарните избори, които не излъчиха изрично болшинство. След двудневните съвещания другите лагери резервираха позициите си и никой не наподобява податлив на отстъпки.
 
" Ще дам няколко дни за размисъл, които ще са потребни за всички партии, с цел да преценяват отговорно обстановката, сходствата в стратегиите и вероятните решения за сформиране на държавно управление ", изясни Матарела.

 
Президент се срещна през днешния ден с представителите на основните политически партии, завършвайки с крайнодясната групировка " Лига " и Движение " Пет звезди ", които претендират за победа на изборите от 4 март, без обаче да разполагат с парламентарно болшинство, с цел да сформират държавно управление независимо.
 
Водачът на Движение " Пет звезди " Луиджи Ди Майо през днешния ден удостовери, че е подготвен да ръководи с партия " Лига " на Матео Салвини, само че и с Демократическата партия - огромния губещ на изборите.
 
Демократическата партия обаче още веднъж съобщи, че желае да остане в съпротива, затваряйки вратата за момента за съглашение за ръководство с " Пет звезди ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР