Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да

...
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да
Коментари Харесай

Нидерландия пуска Хърватия и Румъния в Шенген, но не и България

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, заяви Нидерландската радиопредавателна корпорация. Тази позиция е била гласоподаване на съвещание на държавното управление на Марк Рюте в петък.

По думите му решението за блокиране на българското присъединение не е политическо, а се основава на обстоятелства. Външният министър Вопке Хукстра пък добави, че е " прекомерно рано " за смяна на тази позиция във връзка с България.

Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че в България има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Приветствам признаването от страна на нидерландското държавно управление на подготовката на Румъния за присъединението й към Шенген като основна стъпка към постигането на тази цел, станала допустима посредством разговор и съдействие ", написа в Туитър министър председателят на Румъния Николае Чука.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите страни е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правораздаването от Европейския съюз на 8 декември.

На нея министрите би трябвало да реализират единомислещо единодушие за приемането на нови страни. Дори една страна да е срещу, България няма да получи позволение.

Формално България е изпълнила всички условия, с цел да бъде призната в пространството за безвизово пътешестване и рухване на границите в зоната. Освен Нидерландия, също е срещу приемането на България, като е допустимо опълчване и от страна на.

На 16 ноември Съвета на Европейски Съюз да вземе нужните решения без в допълнение закъснение, с цел да разреши на трите балкански страни да вземат участие пълноценно в Шенгенското пространство.

След това декларация, с която приканва страните членки на Европейски Съюз да поддържат присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенген.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР