Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа -

...
Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа -
Коментари Харесай

ПП решава за коалиция с ДБ идната седмица

" Следващата седмица имаме събиране на двата ни групови органа - изпълнителен съвет и народен съвет на " Продължаваме промяната " (ПП), с цел да решим дали на идните избори да се явим взаимно с " Демократична България " (ДБ. Каквото и решение да вземем, с Демократична България по този начин или другояче ще извървим изборния развой и ще продължим започнатото дружно. По отношение на връщането на държавността и на битката с мафията нямаме разминаване ", съобщи Росен Костурков от Изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната " в неделя пред БНР.

Миналата седмица съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предложи на партията на Кирил Петков и Асен Василев. “Това е разумно при доста огромното електорално припокриване, което има при нас. Ако въпреки всичко мислим за хората, които би трябвало да представляваме, сме длъжни да им осигурим опция да не се разделят. Да, ще създадем такова предложение”, сподели Иванов предходната сряда.

От Политическа партия обаче към този момент са уклончиви по тематиката, а преди ден вицепремиерът Калина Константинова изрази разбиране, че партията и след тях, дружно с Демократична България и Българска социалистическа партия щ имат по-голямо болшинство от това в завършилия живота си в петък парламент.

По думите на Костурков Има Такъв Народ - " с общителното подпомагане на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях са свалили държавното управление ".

Неговите упования са служебното държавно управление да продължи битката с мафията, защото самият президент я е почнал.

" По отношение на газа се размина нашето държавно управление с президента. По отношение на газовите доставки и връзките с " Газпром " очевидно настъпихме ползи. Служебното държавно управление, и да желае, няма по какъв начин да накара " Газпром " да извършва комерсиалния си контракт ", счита депутатът.

Според него най-сериозната неточност на отиващото си ръководство е " незадоволителната и неправилна връзка сред сътрудниците в обединението ".

" Още март знаехме, че Има Такъв Народ ще бутне държавното управление. Може би още тогава трябваше да желаяме избор на доверие и да се опитаме да променим нещо ", разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР