Следващата криза на сигурността ще бъде предизвикана от киберпрестъпленията, обяви

...
Следващата криза на сигурността ще бъде предизвикана от киберпрестъпленията, обяви
Коментари Харесай

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев поиска в Страсбург повече сътрудничество по много важна и актуална тема!

Следващата рецесия на сигурността ще бъде провокирана от киберпрестъпленията, разгласи евродепутатът Емил Радев и прикани за по-добро интернационално съдействие за отбрана от тази заплаха.

По време на спор в пленарната зала в Страсбург Радев сподели, че обособените служби за сигурност би трябвало да сътрудничат повече както между тях, по този начин и с софтуерните компании:

Ето какво сподели Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ:

Новите осведомителни и информационни технологии дават опция освен за развиване на обществото и стопанската система, само че и показват провокации пред европейската и интернационална сигурност. Според редица разбори идната рецесия на сигурността ще бъде подбудена от потребление на новите технологии като оръжие против сериозна инфраструктура или даже против военни цели. Предполага се, че ще докара до големи стопански и обществени вреди, изчислявани дори на милиарди евро. Тук не приказвам само за хакерски атаки, спонсорирани от обособени страни, а и спонсорирани от организации и даже осъществявани от обособени хора. Това постанова усилване на интернационалното съдействие за превъзмогване резултата на киберпрестъпност, хакерски атаки, електронен шпионаж и други. Следва да се обменя доста повече информация сред обособените служби за сигурност, следва да се партнира с софтуерните компании, с цел да се преодолеят тези отрицателни резултати. Колкото повече страни се причислят към Конвенцията от Будапеща за киберпрестъпленията, толкоз по-добре ще бъдат предпазени страните против новите провокации.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР