Следващата година нова Niva с по-мощен двигателен пакет ще излезе

...
Следващата година нова Niva с по-мощен двигателен пакет ще излезе
Коментари Харесай

АвтоВАЗ пуска мощна Lada Niva през 2023 година

„ Следващата година нова Niva с по-мощен двигателен пакет ще излезе от поточната линия “. Това сподели Максим Соколов, началник на АвтоВАЗ. Първата серийна Niva Sport ще бъде подарена на дизайнера Валери Семушкин, който е създател на плана Niva VAZ-2121 с три порти. Максим Соколов персонално връчи на Валери Семушкин документ за подарък с номер 001 за първата кола.

Соколов не даде детайлности за това какъв мотор се чака, само че съветските автомобилни публицисти имат свои версии за това. „ Фактът, че е плануван по-мощен мотор за Niva с три порти, стана прочут неотдавна. И в този момент от диалози и размисли заводът мина към деяние, - написа в обществените мрежи Максим Кадаков, основен редактор на " За рулем ". - Ще бъде забавна кола - с ненадейно за мнозина моторно решение. Мощност - към 120 к.с Разбира се, с бодикит и в ярки цветове - като продължение на историята с рали-рейд разновидността на Niva, който бе показан този сезон (именно тази кола е на снимката).

Татяна Елисеева, занаятчия на спорта по автомобилизъм, обаче има по-конкретна информация. „ След 45 години Lada Niva най-сетне ще се снабди с в действителност нов елемент. Той ще е с работен размер 1.6 литра! Знам сигурно, че ветеранският модел ще получи новия мотор VAZ-11182 с размер 1.6 литра. Тестовата машина към този момент е налична. И всеки, който към този момент я е тествал, е сюрпризиран. Въпреки минилното нарастване от 7 к.с. и 14 Нм, чувството е, че под теб има аероплан вместо кола. Освен това новият мотор би трябвало да пасва на трансмисията, за което също е помислено. В края на краищата задвижването на четирите колела на Niva изисква по-сериозни елементи "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР