Следващата година компанията AMD възнамерява да представи на пазара 7

...
Следващата година компанията AMD възнамерява да представи на пазара 7
Коментари Харесай

Сървърните процесори AMD EPYC от 2-ро поколение ще имат до 256 MB L3 кеш памет

Следващата година компанията AMD има намерение да показа на пазара 7 nm сървърни процесори EPYC с архитектура Zen 2. Техният фиктивен анонс се състоя реди към половин месец. А преди няколко дни се появиха тестванията на компютърна система с два сокета, в която се употребяват новите флагмански процесори.



Да си напомним, че процесорите AMD EPYC от второ потомство имат по няколко чипа на една поставка. AMD ги назовава чиплети и в новите процесори съдържат по осем чиплета, всеки от които има осем 7 nm Zen 2 ядра и спомагателен кристал, отговарящ за входно-изходните интервенции и включващ 8-канален контролер за DDR4 оперативна памет, PCI Express 4.0 контролер и друга външна страна.



В базата данни на SiSoftware се появи информация, че всеки чиплет ще има по 32 MB кеш памет от трето равнище, поделени сред 4-ядрените CCX модули. С други думи, размерът L3 кеш памет при прехода от архитектурата Zen/Zen+ към Zen 2 ще нарасне двойно. Общият потенциал на кеш паметта от трето равнище на 64-ядрения AMD EPYC ще бъде впечатляващите 256 MB.

Според маркировката 2S1404E2VJUG5_20/14_N, дадена в SiSoftware, работната периодичност ще бъде 1,4 GHz, която в boost режим ще нараства до 2 GHz. Това се отнася за инженерния пример. На пазара ще излязат процесори с по-високи честоти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР