Следствието разглежда две основни версии за катастрофата на Су-30 в

...
Следствието разглежда две основни версии за катастрофата на Су-30 в
Коментари Харесай

Ето ги версиите за катастрофата на Су-30 в Иркутск

Следствието преглежда две съществени версии за злополуката на Су-30 в Иркутск - щета на авиационна техника и неточност при пилотиране. Това оповестиха за Лента.ру в Източния междурегионален следствен отдел по превоза на Следствения комитет на Русия (СКР).

На мястото работят следователи, криминалисти и специалисти от отдела. Участваха експерти от Министерството на индустрията и търговията на Русия и авиационното дружество. Служителите на реда са иззели проби от зареденото в самолета гориво, летателно-техническа документи на самолета.

Предстои разпит на управлението и чиновниците на самолетната компания. Пострадалите са притежателите на разрушената жилищна постройка. Те са завели наказателното дело, формирано по обстоятелството на самолетната злополука. Разследването се води по член 263 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Нарушение на разпоредбите за сигурност на придвижването и употребата на въздушния превоз, довело до гибелта на две лица по несъобразителност “).

В обществените мрежи се разисква и разновидността, че двамата водачи били заспали. Всички версии сега се ревизират от междурегионалния следствен отдел по превоза на Следствения комитет на Русия (СКР).



В резултат на случая са починали двама водачи, няма жертви измежду цивилни.

Самолетът Су-30 падна върху двуетажна къща в Иркутск на улица Пржевалски на 23 октомври по време на тестов полет. След злополуката е почнал пожар. В къщата живеели петима души - по време на самолетната злополука те по случайност не са били в постройката. Двете фамилии, живеещи там, ще получат отплата от 100 хиляди рубли, сподели губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев.

Източник: ФАКТИ




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР