Следствие от напрегнатите отношения между Вашингтон и МоскваСъединените щати не

...
Следствие от напрегнатите отношения между Вашингтон и МоскваСъединените щати не
Коментари Харесай

NYT: САЩ не дали на Русия подробности за очакваната терористична атака поради опасения

Следствие от напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва

Съединените щати не са споделили с Русия подробна информация за идната терористична офанзива заради опасения от откриване на нейните източници и способи на разузнаване. Това  New York Times, базирайки се на свои източници в службите.

Според изданието през последните месеци Съединени американски щати са следили от близко активността на " Ислямска страна - Хорасан ", един от клоновете на ИД, в това число благодарение на електронни прихващания и информатори, тъй че те са съумели да получат „ много съответна информация “ за готвените офанзиви в Руската федерация. 

Напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва обаче не разрешили шерването на данни „ отвън нужното “, написа NYT. Руските разследващи служби въпреки всичко почнали да работят за попречване на възможни терористични офанзиви още на идващия ден след предизвестието на Централно разузнавателно управление на САЩ от 6 март.

Както отбелязва изданието, това се потвърждава от обстоятелството, че ФСБ на 7 март заяви за убийството на двама жители на Казахстан, за които се твърди, че са подготвяли нахлуване против синагога в Москва от името на ИС, и че даже в " Крокус Сити Хол " ограниченията за сигурност са били засилени.

Представители на американското разузнаване допускат, че съветските управляващи са се „ отпуснали “, откакто офанзивата не се е случила в границите на 48 часа след предизвестието. „ Не е ясно дали Централно разузнавателно управление на САЩ е сбъркало времето на офанзивата или екстремистите са отсрочили проекта си, откакто са видели нараснала сигурност “, написа вестникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР