Следствено дело е образувано за престъпление по служба срещу шефа

...
Следствено дело е образувано за престъпление по служба срещу шефа
Коментари Харесай

Шефът на РУ Стамболийски следствен, искат отстраняване

Следствено дело е формирано за закононарушение по работа против шефа на районно управление (на МВР) Стамболийски Ангел Керпиев.

За това оповестяват от община Стамболийски откакто са получили формален отговор от Министерство на вътрешните работи – Дирекция Координация и информационно-аналитична активност по отношение на сигнала на зам.-кмета Теодора Денева за вероятно осъществено закононарушение от Керпиев.

Както съобщихме, сигналът, подаден през февруари т.г., касае отпуснати с решение на локалния Общински съвет на няколко транша близо 9 хиляди лева за гориво на предоставения също с решение на Общински съвет общински автомобил за потребностите на районно управление (на МВР) – Стамболийски.

Според него, досега Керпиев не е дал доклади за изразходваното гориво. Вместо това в общината са постъпили сигнали за възможни злоупотреби от страна на служител на реда №1 в Стамболийски.

Проверката все още е завършила, а откритите обстоятелства са предадени на наблюдаващия прокурор.

С негово разпореждане една част от материалите са ориентирани към Специализирана прокуратура, а по друга е формирано следствено дело, се споделя с отговора от Министерство на вътрешните работи на сигнала от зам.-кмета на Стамболийски.

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев съобщи, че още през днешния ден ще изиска отстраняването на шефа на районно управление (на МВР) Стамболийски до приключването на досъдебното произвеждане против Керпиев.

Още през днешния ден ще желая от наблюдаващия прокурор отстраняването от служба на Ангел Керпиев за да не може да въздейства на досъдебното произвеждане, сподели той пред Plovdiv-online.

Ето и коментар от Георги Мараджиев по тематиката:

„Крайно време е една дерибейщина да завърши. Незаконно прилепяне на хора по време на изборите и навлизане в домовете им! Злоупотреба с общински средства за гориво, побоища над хора, продажба и търговия с коли, строителство на вила 180 кв м за една година, отдаването и чартърен, попълване на пътни книжки на коли на Министерство на вътрешните работи за разход на гориво от лица, които в същия ден не са били на работа, затаяване на контракти и тяхното прикриване пред ОДМВР Пловдив! Сигнали за прилепяне на транспортни компании, сигнали за нерегламентирани контакти с ромски барони, и още и още. Керпиев има три благоприятни условия. Да бъде отхвърлен, да напусне системата самичък, или да го свалим с митинги! Не желая да се стига до третото, само че стартирам подготовка за ежедневни митинги до неговото уволняване! Керпиев – вън от системата, с цел да могат служителите на реда от районно управление (на МВР) Стамболийски да си върнат достойното място което заемат в нашето общество!“.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР