Следственият комитет (СК) в Москва е разкрил подробности от пожара

...
Следственият комитет (СК) в Москва е разкрил подробности от пожара
Коментари Харесай

Разкриха подробности от огнената трагедия в Русия

Следственият комитет (СК) в Москва е разкрил детайлности от пожара в приюта в самостоятелната съветска република Башкорстан, съобщи ТАСС.

От институцията са удостоверили, че огнената буря е лишила живота на 11 души. "Жертвите са на възраст сред 53 и 80 години. Става дума за четири дами и седем мъже ", са разказали от ведомството.

Семеен кодекс е допълнил, че сега на експлоадирането на пожара в постройката е имало общо 16 души. "Петима от тях са избавени, приетите в болница са трима ", са показали още от институцията. Според информацията починалите и ранените са били жители на дома.

"Персоналът на приюта е напуснал постройката при експлоадирането на пожара ", добави основаната в Москва осведомителна организация.

Проверка на органите на реда е посочила, че в дома е нямало противопожарна система.

"Хосписът е имал лиценз за осъществяване на действия, само че единствено денем ", добави ТАСС, цитирайки Семеен кодекс.

"Собственичката на дома за възрастни е била задържана и на нея са били повдигнати обвинявания в убийства по несъобразителност. Ако дамата бъде приета за отговорна, тя може да получи наказване до четири години затвор за всяка една от жертвите си ", разясни цитираната медия.

Президентът на Башкорстан Радий Хабиров е споделил, че бюджетът на републиката ще поеме разноските по погребенията на жертвите. "Ние дружно с федералното министерството на изключителните обстановки търсям близки на починалите ", е показал още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР