Следственият комитет на Руската федерация е образувал наказателно производство срещу

...
Следственият комитет на Руската федерация е образувал наказателно производство срещу
Коментари Харесай

Следственият комитет на Русия заведе дело срещу обвинителите на Путин от трибунала в Хага

Следственият комитет на Руската федерация е образувал наказателно произвеждане против прокурора и съдиите от Международния углавен съд в Хага, които издадоха заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин по обвиняване за закононарушения, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Следственият комитет на Русия образува наказателно дело против прокурора на Международния углавен съд Карим Ахмад Кан, съдиите от Международния углавен съд Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес Годинес ", оповестиха от институцията.

Комитетът, който дава отговор за следствието на съществени закононарушения в Русия, съобщи, че липсват учредения Путин да може да носи наказателна отговорност. От Следствения комитет напомнят още, че съгласно интернационалната спогодба за попречване и наказване на закононарушенията против лица с интернационална отбрана, още от 14 декември 1973 година държавните глави се употребяват с безспорен имунитет по отношение на юрисдикцията на непознати страни.

По думите на Следствения комитет " в дейностите на прокурора от МНС се съдържат признаци на закононарушения " според съответни членове на съветския углавен кодекс, като да вземем за пример умишлено обвинение в закононарушение на почтено лице, а също по този начин и подготовка на нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална отбрана, за усложняване на интернационалните връзки, показва ТАСС.

Стъпката, подхваната от съветския Следствен комитет, е алегоричен жест на опълчване в отговор на издадената предишния петък от МНС заповед за ареста на Путин, в която той и неговият комисар по въпросите на децата са упрекнати във военното закононарушение " депортиране на деца от Украйна в Русия ", показва Ройтерс.

Кремъл назова издаването на заповедта възмутително, само че юридическо невалидно, защото Русия не е страна по контракта за основаване на МНС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР