Следственият комитет на Русия заведе ново наказателно дело срещу опозиционния

...
Следственият комитет на Русия заведе ново наказателно дело срещу опозиционния
Коментари Харесай

Тръгва ново дело срещу Алексей Навални

Следственият комитет на Русия заведе ново наказателно дело против опозиционния водач Алексей Навални и неговите сподвижници Леонид Волков и Иван Жданов, заяви радио "Свобода ".
Тримата са упрекнати в основаване и управление на социална организация, чиято активност е съпроводена с принуждение над жители или причиняване на щета на здравето им.
Делото е формирано още при започване на февруари, само че за него се разбра едвам в този момент. То е упоменато в документите по делото за оповестяване на щабовете на Навални за екстремистки организации.
През февруари в Русия имаше всеобщи митинги в поддръжка на Навални, координирани от неговите щабове. Властите забраняваха и разпръсваха митингите под предлог, че нарушават противоепидемичните ограничения.
Максималното наказване по февруарското дело е отнемане от независимост за четири години.
Освен това през месец май предходната година съветският президент Владимир Путин включи и текста, по която са упрекнати Навални и Волков в листата с обвинявания, при които се постанова 5-годишна възбрана за кандидатиране за изборни длъжности. Сред недоволните от ръководството на Путин в съветското общество се сътвориха упования, че Навални може да се кандидатира за президентския пост. Ако бъде наказан по новото дело обаче, това може да му бъде неразрешено.
Засега не се оповестяват детайлности за делото. Навални се намира в затворническа колония поради дело отпреди 8 години. Ако не получи нова присъда, той ще излезе на независимост през 2023 година Жданов и Волков напуснаха Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР