Следственият комитет на Русия е повдигнал задочни обвинения в тероризъм

...
Следственият комитет на Русия е повдигнал задочни обвинения в тероризъм
Коментари Харесай

Русия обвини Кирило Буданов в тероризъм

С ледственият комитет на Русия е повдигнал задочни обвинявания в тероризъм против ръководителя на украинското военно разузнаване Кирил Буданов и командването на Военноморските и Военновъздушни сили. Делото е за нахлуване с дрон против съветски райони, оповестиха от пресслужбата на ведомството, представени от РИА Новости.

" Задочно бяха повдигнати обвинявания, срещу началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, командващия Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна Николай Олешчук, командващия Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна Алексей Неижпап, командирът на 383-ти обособен отдалечено управляем авиационен полк на Военновъздушни сили на Украйна Сергей Бурденюк “, прецизираха от Следствения комитет.

Според следствието представители на висшето военно управление на Украйна са забъркани допълнително от 100 въздушни удара благодарение на безпилотни летателни апарати от авиационен вид на териториите на Москва и Московска област, Крим и Севастопол, Ростовска, Белгородска, Брянска области и други Разглежда се интервалът от април 2022 година до септември 2023 година

От ведомството прибавят, че възнамеряват в близко бъдеще да разгласят обвинените за търсене . Следственият комитет ще ходатайства и за неприсъствен арест на обвинените по делото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР