Следователят и бивш член на ВСС Ясен Тодоров каза днес

...
Следователят и бивш член на ВСС Ясен Тодоров каза днес
Коментари Харесай

И Ясен Тодоров не познавал Нотариуса и не бил ходил в клуба му

Следователят и някогашен член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров сподели през днешния ден пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, че за съществуването на Мартин Божанов-Нотаруиса е схванал през 2021 година от записа с Ивайла Бакалова. Тодоров е помолил да бъде изслушан и в парламентарната анкетна комисия по проблема с Нотариуса.

„ Има изказвания в някои медии, основаващи се на нещо, което се назовава отчет. Там тежко се визира моето положително име и на институцията, в която работя. Не съм осведомен с така наречен отчет. За мен в него се твърди, че съм част от кръга на Нотариуса и съм посещавал частния му клуб.

Искам да кажа: не познавах лицето Мартин Божанов-Нотариуса. Не съм контактувал с него, не съм имал негови телефони. За съществуването на това лице разбрах през 2021 година от записа с Ивайла Бакалова, а фамилното му име разбрах след убийството. Не съм ходил в неговия клуб, не знаех къде се намира. В този регион от години не съм ходил. От Google мапс видях, че такава улица „ 22 септември “ има “, съобщи Тодоров.

Той сподели още, че не познава и юриста на Божанов – Велимир Атанасов. Допълни, че Мартин Божанов не е бил страна по каузи, които е водил, а в активността му като контрольор в Инспектората не е срещал неговото име.

Ясен Тодоров посочи още, че не е осведомен със наличието на така наречен отчет, импортиран в парламентарната комисия и не знае кои други имена са в него.

„ Надявам се истината към този отчет да излезе нескрито и институциите да не се отнасят по този начин съществено към такива пасквили “, сподели още Ясен Тодоров.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР