Следователката от следствения отдел на Софийската градска прокуратура е окончателно

...
Следователката от следствения отдел на Софийската градска прокуратура е окончателно
Коментари Харесай

Окончателно! Оправдаха следователка, че е ударила полицай след пиянска свада

Следователката от следствения отдел на Софийската градска прокуратура е дефинитивно оправдана за безчинство, откакто преди две години беше арестувана и упрекната, че е блъснала служител на реда след пиянска кавга пред блок в столичния кв. „ Света Троица “.

За делото против следователката Н.К. стана ясно едвам през днешния ден, откакто от Върховния касационен съд (ВКС) оповестиха, че е оставена в действие оправдателната присъда на следователката (виж тук) и подсъдимия с нея Б. Х. Те са към този момент оправдани на три инстанции, като Христов е бил обвиняем за нанесени леки телесни повреди, откакто напръскал със спрей служител на реда и блъснал негова колежка, написа lex.bg.

Инцидентът е от 20 май 2020 година, когато жители подали сигнал за шумна компания, която пие алкохол и слуша музика на ул. „ Пловдив “ пред бл. 347 в „ Света Троица “. Тогава от прокуратурата оповестиха единствено за ареста и обвиняванията към следователката. Пристигналите на мястото на случая служители на реда се показали и обяснили на присъстващите, че нарушават публичния ред в нощно време, както и заповедта на здравния министър да не се струпват хора поради ограниченията против ковид. Следователката пренебрегнала разпорежданията, като се държала надменно, седнала на скамейка и вдигнала чаша с водка. Полицаите поискали документи за идентичност на събралите се, а през това време служителката на прокуратурата почнала да наскърбява униформените. В един миг тя дръпнала един от служителите на реда за ръката и го блъснала в рамото, при което той опитал да я спре и да ѝ постави белезници. Тогава пък Б.Х. напръскал униформения със спрей и колежката му.

До края на делото обаче не са били събрани доказателства, които да потвърдят несъмнено виновността на двамата подсъдими. От решенията на апелативния съд и на Върховен касационен съд е видно, че съгласно показанията на служителите на реда и на част от очевидците, подсъдимите са ги блъснали и напръскали със спрей, а съгласно Н.К., Б.Х. и други очевидци, униформените са ги напръскали и са ги удряли.

В решението на апелативния съд се споделя, че несъмнено са потвърдени телесните повреди на двамата служители на реда, само че не и кой им ги е предизвикал.

Единият служител на реда е свидетелствал, че при доближаване към групата съседи Н.К. ги посрещнала с думите, че „ техните слънчица идват да ги видят “. След като поискали персоналните карти на присъстващите, следователката показала служебната си карта. Униформеният обяснил, че не би трябвало да се струпват на едно място, а следователката почнала да се държи надменно и споделила на служителя на реда „ да си взима малоумната колежка и да си потеглят, служителите на реда са мишки, тя проверява такива като тях и  утре сутринта ще са уволнени и ще идват пред блока да просят, а тя ще им дава по пет стотинки дневно “. След това Н.К. видяла по какъв начин служителят на реда тръгнал към патрулната кола със събраните карти и го блъснала по дясното рамо.

Според показания на съседи от блока обаче, откакто следователката показала служебната си карта, служителят на реда настоял за персонална карта и тя споделила, че ще я даде, когато ѝ върне служебната. Той пък твърдял, че картата ѝ не е у него и я блъснал мощно през лицето, след което я съборил на земята и извил ръцете ѝ. Тогава щерка ѝ почнала да вика, пристигнали повече съседи, а колежката на униформения почнала да пръска със спрей приближаващите съседи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР