Следователите са поели 4 пъти повече случаи, отколкото през миналата

...
Следователите са поели 4 пъти повече случаи, отколкото през миналата
Коментари Харесай

Приключват до есента дела за афери в болниците

Следователите са поели 4 пъти повече случаи, в сравнение с през предходната година


Националната следствена работа (НСлС) работи по 20 каузи за нарушавания в лечебните заведения. Още през есента може да има завършили следствия, въпреки че досега няма упрекнати лекари или медицински шефове. Това разгласи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

От края на предходната година Сарафов е шеф на Национална следствена служба и регистрира работата на службата за първите 6 месеца на 2018 година Той призна, че е заварил следствието в не доста положително положение и по тази причина се наложили структурни промени. Създадени са 4 нови отдела за следствие – профилиран, за престъпни, за икономически и за финансови закононарушения.

Четири пъти са се нараснали делата, по които работят в Национална следствена служба спрямо минали години. От януари до края на юни 76 следователи са работили по общо 214 досъдебни производства. За съпоставяне – през цялата 2017 година следствията са били 60, през 2016 година – 51, а за 2014 година – 41 каузи.

Сред тежките следствия, предоставени на Национална следствена служба, е и това за случая в ски курорта Боровец от февруари, когато почина 4-годишният наследник на транспортния министър Ивайло Московски. Детето падна от моторната шейна, ръководена от татко му. По делото работи екип от следователи, ръководени от зам.-директора на следствието Магдален Маринов. Сарафов не даде детайлности и елементи по следствието и не се ангажира със период за приключването на работата.

“Извършени са многочислени дейности и повторни огледи на местопроизшествието. Разследването в огромна степен зависи от заключенията на назначените експертизи, които не са подготвени ”, разясни Сарафов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР