Следователи са намерили 150 000 лева с неясен произход, от

...
Следователи са намерили 150 000 лева с неясен произход, от
Коментари Харесай

Много пари с неясен произход намерени в хотелите на Ветко Арабаджиев, част от тях в кутия за обувки!

Следователи са намерили 150 000 лв. с неразбираем генезис, от тях близо 60 000 са били скрити в кутия за обувки.Това сподели заместникът на основния прокурор на Република България Иван Гешев.

Фамилията, която държи хотелите, също е обект на следствие. Интерес за прокуратурата съставляват трима членове от семейство Арабаджиеви, които от началото на август не са в България. До края на деня ще стане ясно на кого ще бъдат повдигнати обвинявания за укриване на налози.

Специализираната прокуратура прави следствени дейности в офиси, находящи се в столичния хотел " Маринела “ и в пловдивския хотел " Марица “. Офисите са употребени от физически и юридически лица. Процесуално-следствените дейности са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, посредством подправяне на данъчни документи. 

Установено е, че в интервала 2017–2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида " изчезнали търговци “. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности по смисъла на Закона за Данък добавена стойност (чл. 255, алинея 3 вр. с алинея 1, т.2, т. 6 и т. 7, вр. с член 26, алинея 1 от НК).

Установено е също, че в интервала 2016 – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение (чл. 253, алинея 5, вр. с алинея 4, вр. с алинея 1 от НК). Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР