Следователи от полицията и противопожарните служби проучваха днес развалините от

...
Следователи от полицията и противопожарните служби проучваха днес развалините от
Коментари Харесай

Започнаха да проучват останките от опожарения японски замък

Следователи от полицията и противопожарните служби проучваха през днешния ден руините от замъка Шури на японския остров Окинава, изгорен нощес при пожар, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Замъкът, който е в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, е един от знаците на локалната просвета и историята на битките на острова.

Пламъците са унищожили трите основни зали и четири околни постройки. На пожарникарите са били нужни 11 часа, с цел да потушат огъня.

Днес над 130 следователи започнаха да изследват мястото на произшествието. По първични данни пожарът е почнал към 2,30 ч. сутринта в централната част на комплекса. Среднощният час и структурата - огромна основна зала от дърво, обвързвана посредством коридори с другите зали - са евентуалната причина за бързото разпространение на огъня.

Замъкът Шури датира от интервала на царството Рюкю (1429-1879). Опожарен през Втората международна война, той е възобновен съвсем напълно през 1992 година по случай 20-годишнината от края на траялата 27 години американска окупация на Окинава. Доскоро историци и други специалисти продължаваха възстановителните работи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР