Следователи от Окръжна прокуратура-Велико Търново проведоха срещи с ученици от

...
Следователи от Окръжна прокуратура-Велико Търново проведоха срещи с ученици от
Коментари Харесай

Следователи от Окръжна прокуратура-Велико Търново проведоха срещи с ученици в СУ „Вела Благоева“

Следователи от Окръжна прокуратура-Велико Търново организираха срещи с възпитаници от седми, осми и девети клас в СУ „ Вела Благоева “. Людмил Маноилов – завеждащ Окръжна следствена работа във Окръжна прокуратура-Велико Търново приказва за „ Децата и компютърните/кибер закононарушения “, като засегна няколко значими за подрастващите въпроси – заплахите в интернет и обществените мрежи, отбраната на персоналните данни, фишинг офанзивите, подправените профили и рисковете да станат жертви на закононарушение в мрежата. Драгомир Марков – младши следовател, показа на средношколците специалностите следовател, прокурор и арбитър и ги срещна със статута и функционалностите на магистратите и правосъдната власт.

В поредицата лекции, които прокурори и следователи от Окръжна прокуратура-Велико Търново изнесоха в СУ „ Вела Благоева “, през образователната 2021/2022 година участваха 93 възпитаници. Инициативата се организира в границите на Образователната стратегия на Висш правосъден съвет – „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”, която се осъществя от Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката, след подписано съглашение за съдействие.

В края на срещата всеки възпитаник получи уверение за присъединяване в програмата, Конституция на Република България и подаръчни комплекти, направени със средства, предоставени по програмата от Висш съдебен съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР