Следовател от Министерството на правосъдието на САЩ, водещ разследване на

...
Следовател от Министерството на правосъдието на САЩ, водещ разследване на
Коментари Харесай

Специалният прокурор на Хънтър Байдън отрича политическа намеса в показанията си пред Конгреса

Следовател от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, водещ следствие на сина на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, отхвърли изказванията за политическа интервенция в тази ситуация по време на извънредно извънредно удостоверение пред Конгреса.

Специалният консултант Дейвид Вайс сподели на правосъдната комисия на Камарата на представителите, че в нито един миг неговото следствие не е било блокирано от Министерството на правораздаването. < /p>

53-годишният Хънтър Байдън е упрекнат в владение на оръжие, до момента в който е употребявал противозаконни опиати.

Двама податели на сигнали настояват, че са се намесили непозволено в следствието.

Доказателствата на господин Вайс във вторник при закрити врата са първият път, когато специфичен юрист е свидетелствал пред Конгреса в средата на такова следствие.

Според документално копие от неговите встъпителни бележки, обявени от медиите, американският прокурор на Делауеър сподели на панела: „ Аз съм и съм бил индивидът, който взема решения по този случай. не вземайте обаче тези решения във вакуум.

" Аз съм привързан от федералния закон, правилата на федералното прокуратура и насоките на DoJ [Министерството на правосъдието]. "

Изявлението му добави: „ В нито един миг не съм бил блокиран или по различен метод възпрепятстван да повдигна обвинявания или да подхваща нужните стъпки в следствието от други прокурори на Съединените щати, данъчния отдел или някой различен в Министерството на правораздаването. свидетелства през юли, че Министерството на правораздаването е попречило следствието на господин Вайс против сина на президента.

Хънтър Байдън: Кои са лицата, подаващи сигнали за налози от IRS? Хънтър Байдън: Правните проблеми на сина на президента на Съединени американски щати. свидетелства през март, че господин Weiss е имал пълномощия да работи без значение.

Въпреки че господин Вайс в началото е бил назначен от някогашния президент Доналд Тръмп, републиканците споделиха, че специфичният прокурор е предложил на Хънтър Байдън „ блага договорка “ без затвор за укриване на налози и обвинявания във притежание на оръжие.

Тогавашният ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти сподели, че съглашението е доказателство за " двустепенна " правосъдна система и Джеймс Комър, републикански ръководител на Камарата Надзорната комисия го назова „ пестник по китката “.

Сделката за признание на виновността се разплита в съда през лятото. Хънтър Байдън беше упрекнат още веднъж през септември по три федерални обвинявания за владеене на огнестрелно оръжие при приложимост на наркотични субстанции и подправяне на документи при покупка на оръжие.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР