Следовател Бойко Атанасов без особена изненада е първият кандидат-член на

...
Следовател Бойко Атанасов без особена изненада е първият кандидат-член на
Коментари Харесай

Следовател Бойко Атанасов - първият кандидат за новия ВСС

Следовател Бойко Атанасов без особена изненада е първият кандидат-член на новия Висш съдебен съвет, който би трябвало да встъпи от 3 октомври. Той се самопредлага, излиза наяве от известие на пресецнтъра на Съвета.

" Следовател Атанасов декларира, че досегашната му активност на самостоятелен магистрат, го „ ангажира морално “ и показва подготвеност да вложи своята професионална подготвеност за рационализиране и самостоятелност на правосъдната власт, както и за повишение морала на Висш съдебен съвет ", написа в него.

Атанасов обичайно кандидатства за голям брой позиции в системата - от разнообразни управителни постове, в последно време до европейски делегиран прокурор, а и за народен представител. Според придвижване " Боец " той е заслужен и за основен прокурор.

Атанасов преди време разбуни духовете, като сподели, че така наречен Отдел 1 " Специализиран ", основан със заповед на Сотир Цацаров в столичното разследване, съставлява " шпицкоманда ", с която политици и предприемачи се държат " на трупчета ". Това провокира мощен отпор на " здравите сили " в системата, като в това число делегации от прокурори - водени тогава от редовия обвинител Иван Гешев, идваха във Висш съдебен съвет да засвидетелстват своята преданост и да заявят, че такова нещо няма.

Иначе общите събрания на следователите ще са на 4 и 11 юни в зала 3 на НДК.

Това на съдиите ще бъде на 18 и 25 юни, а на прокурорите - на 2 и 9 юли

Ето и известието:

„ Общи събрания за избор на членове на Висшия правосъден съвет 2022 година “ е оповестено първото предложение с кандидатура за избирателен член на Висш съдебен съвет

14 март 2022 година

В раздел „ Общи събрания за избор на членове на Висшия правосъден съвет 2022 година “ е оповестено предложение до Общото заседание на следователите за избор на членове на Висш съдебен съвет, с което Бойко Атанасов – следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура, предлага своята кандидатура за избирателен член на Висш съдебен съвет.

Следовател Атанасов декларира, че досегашната му активност на самостоятелен магистрат, го „ ангажира морално “ и показва подготвеност да вложи своята професионална подготвеност за рационализиране и самостоятелност на правосъдната власт, както и за повишение морала на Висш съдебен съвет. Посочено е, че в интервала от 10.06.2002 година до 08.05.2009 година е заемал длъжността „ следовател “ в Софийска градска прокуратура, от 08.05.2009 година работи в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура.

Общото заседание на следователите за чуване на претендентите ще се организира на 4 юни 2022 година в зала 3 на Националния замък на културата. Съгласно член 29в от Закона за правосъдната власт и член 12 от Правилата за осъществяване на избори за членове на Висшия правосъден съвет от съдиите, прокурорите и следователите, предложенията за член на Висш съдебен съвет се подават в деловодството на Висш съдебен съвет след обявяване в Държавен вестник на свикването на Общото заседание и не по-късно от два месеца преди първата събота на провеждането му - до 03 април 2022 година в това число, дружно с писменото единодушие на претендента и се афишират дружно с претекстовете и имената на предложителите на интернет страницата на Висшия правосъден съвет в период до три дни от постъпването им.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР