Следобед утре ще бъде възстановено движението по ремонтираните близо 22

...
Следобед утре ще бъде възстановено движението по ремонтираните близо 22
Коментари Харесай

Отварят Прохода на Републиката след ремонт на 22 км

Следобед на следващия ден ще бъде възобновено придвижването по ремонтираните близо 22 км от Прохода на Републиката - в сектора Килифарево-Предела в област Велико Търново, оповестиха от АПИ.

С ремонта се покачва сигурността на придвижването през зимния сезон, защото трасето е съществена пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик сред Северна и Южна България, както и за пътуващите от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ", през Стара планина, към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и " Маказа ".



Отсечката е с възобновена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, усъвършенствано отводняване; оборудванията са с сменени дилатационни фуги; има нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи /мантинели/ и други, осведомят от пътната организация.



Стойността на реновирането е 2,1 млн. лева Изпълнител е компанията " Пътни строежи-Велико Търново ", с която АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР