СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН
Коментари Харесай

Половинката на Боян Петров: Легендарни шерпи ни вдъхнаха надежда. Стимулирахме ги с доста голяма сума, за да преобърнат планината

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН ПЕТРОВ

Половинката на алпиниста Боян Петров - Радослава Ненова, даде преди малко в ефира на bTV последни детайлности за акцията по спасяването му.

``
реклама

" Много рано тази заран три хеликоптера са отлетели от Непал за Китай. Вече са на мястото в базовия лагер, чакат да утихне малко вятъра, с цел да се вдигнат по-нагоре. Това е много позитивна вест, рядко се случва тези две страни, които са в спор, да реализират сделка за правене на нещо дружно. От външно министерство направиха чудеса тези дни, с цел да могат тези хеликоптери да са там. От вятъра зависи какво могат да създадат, само че сигурно хора са тръгнали изпод, с цел да стигнат до по-голяма височина ", сподели тя.

Ненова добави, че екипът е много умел. " Там са най-опитните шерпи, правили именити спасявания и на Еверест, и на други места. Те, с техните разкази ни дават тази вяра, че всичко може да приключи с благополучен край. Вадили са хора от снега и те са им възкръсвали в ръцете. Боян сигурно знае, че би трябвало да е на завет, с цел да се защищити от тежки измръзвания и за може да оцелее. Търсачите знаят, че би трябвало да го търсят освен в палатките, а и във всички пукнатини, където може да е на завет ", изясни дамата.

Тя разкри и от какъв порядък е сумата, която ще платят за издирването. " Обещали сме им много огромна сума, в случай че го намерят и измъкнат жив. Ако проведат напразна интервенция, ще получат естествената цифра, която е по контракта. Решихме да ги подтикваме с много по-голяма сума, с цел да сме сигурни, че ще преобърнат планината, с цел да го намерят. За доста хора това са безсмислени и огромни пари, само че за мен това е персонална борба и не скърбя средства ", приключи Ненова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР