Следа, която може да е оставена от голям дисковиден обект,

...
Следа, която може да е оставена от голям дисковиден обект,
Коментари Харесай

Уфолог откри следа от кацане на „извънземен кораб“ на Марс (ВИДЕО)

Следа, която може да е оставена от огромен дисковиден обект, е разкрил на повърхността на Марс виртуален откривател, който стои зад ника UFOvni2012. Той го е намерил с Гугъл Mars.

Според него сходни следи се появяват, когато нещо летящо се вреже в почвата под незначителен ъгъл. Авторът на „ откритието “ счита, че канавката е изровена от „ летяща паница “ на пришълци, направили не напълно меко кацане, само че въпреки всичко не толкоз спешно, че да не могат по-късно да излетят. Затова липсва и самата „ паница “. От нея е останал единствено полукръгъл отпечатък на ръба на следата.

Според виртуалния археолог рационалното съмнение е единствено едно – тази канавка е прокопана от естествен обект, който надали е бил метеорит или астероид. Последните летят доста бързо, нормално падат съвсем отвесно и образуват ударни кратери.

Наскоро учените от Калифорнийския университет в Бъркли предсказаха, че след към 40 милиона години Фобос – единият от спътниците на Марс – ще се унищожи вследствие на гравитационното влияние на Марс. Част от Фобос ще се трансформира в дребни парченца прахуляк, които за към месец ще образуват пръстен към Марс и Червената планета ще се трансформира във втория „ владетел на пръстените “ в Слънчевата система.

Както твърди ръководителят на проучването Бенджамин Блек (Dr Benjamin Black), марсианските пръстени ще просъществуват към 100 млн. години, а по-късно ще се посипят върху планетата. По-големите фрагменти от Фобос ще паднат гладко, оставяйки върху повърхността характерни овални следи.

Блек и сътрудниците му описват, че към този момент са видели сходни следи на Марс. Което по-скоро свидетелства, че Марс в миналото е имал още спътници, само че те са се разрушили, образували са пръстени и парчета, които към този момент са паднали на повърхността.

Може би UFOvni2012 е разкрил диря от рухването на такава отломка? Но къде е самата тя?

Координатите на следата на Марс: 23 градуса 48 минути 52,45 секунди N – 158 градуса 14 минути 35,18 секунди W.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР