След затоплянето на времето в четвъртък и петък, още от

...
След затоплянето на времето в четвъртък и петък, още от
Коментари Харесай

Рязко застудянване се очаква в събота и неделя

След стоплянето на времето в четвъртък и петък, още от вечерта се чака да настъпи внезапна смяна и температурите да се намалят с 10 – 15 градуса през почвните дни. Това демонстрира метеорологичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология п.

В петък времето ще е слънчево с оптимални температури денем до 23 - 28 градуса.

Около обяд от запад - северозапад облачността ще стартира да се усилва и по здрач в северозападните региони ще стартират превалявания.

През нощта против събота те ще обзет цяла Западна България и ще се усилят.

Тогава и ще стартира внезапното захлаждане. Причината за него е, че вятърът ще усили скоростта си и ще се обърне от север с нахлуването на леден атмосферен фронт.

След дъждовната нощ, в събота ще е облачно и преваляванията ще продължат. На места те ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици.

В западните елементи на страната денем температурите ще доближават най-много до 8 - 10 градуса, а в югоизточните - 16 - 18 градуса.

В нощта против неделя се чака да падне първият сняг тук-там с височина над 700 - 800 метра.

От Агенция " Пътна инфраструктура " предизвестиха водачите да не потеглят с летни гуми през планинските проходи.

Предупреждението се отнася до проходите, които се намират на над 500 метранадморска височина – " Петрохан ", " Троян ", " Шипка ", Прохода на Републиката, " Ришки ", " Айтоски ", " Котленски ", " Дюлински ", " Твърдишки ", " Обзор ", " Печинско ", „ Вратник”, „ Превала”, „ Предел”, „ Рожен” и „ Пампорово”.

Фирмите, ангажирани с поддръжката на пътищата към този момент имат дежурни екипи, подготвени да реагират при потребност от почистване на пътя от заснежавания.

В неделя дъждовете последователно ще стопират, само че ще остане студено с предстоящи оптимални температури до 15 градуса.

От началото на идната седмица се чака усъвършенстване на времето и повишение на температурите, като за идващия уикенд прогнозите са дневните оптимални температури да надминат 20 градуса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР