След затишието през уикенда, в понеделник, както обикновено, България отбеляза

...
След затишието през уикенда, в понеделник, както обикновено, България отбеляза
Коментари Харесай

10 151 нови случаи на коронавирус в България за последното денонощие

След затишието през уикенда, в понеделник, както нормално, България означи следващ огромен скок в числата на нови случаи и умряли, дължащ се най-вероятно на на по-слаба интензивност в тестването и невнесени през почивните дни данни, добавени към началните за на седмицата. От 2 602 в неделя новите случаи се повишиха със 7 549 за ден и в понеделник те доближават 10 151 – в нормите на бройките за последните работни дни.

След 42 246 теста за последното денонощие общият брой проби за ковид, извършени в България, стана 8 482 275. Наруши се  наклонността към постепенно понижаване на % позитивните резултати от тестванията. Той в понеделник се качи на малко над 25%, като през последните дни беше по-нисък.

„Понеделничното покачване“ се отнася и за броя на умрелите – те са за денонощието 158, само че причинете за покачвания брой обявени жертви, който се следи при започване на всяка седмица, са сходни с тези  за скока в случаите.

С новите данни общият брой на жертвите на ковид в България стана 33 318. Излекуваните са над 20 пъти повече – 674 414, 5 080 жт които – през последното денонощие.

Броят на дейните случаи остава висок и в този момент те са 244 233. Появи се лека наклонност в повишаване на броя на приетите в болница – те са 5 730, само че хората в интензивните отделения остават релативно малко на фона на новите случаи – 506. Огромният % от умрелите и от новозаразените още веднъж са неимунизирани хора.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР