След затишието на БарселонаГейт и къщата, която беше свързана с

...
След затишието на БарселонаГейт и къщата, която беше свързана с
Коментари Харесай

Нови разкрития по БарселонаГейт: Къщата, свързана с Борисов, се продава

След затишието на БарселонаГейт и къщата, която беше обвързвана с името на премиера Бойко Борисов, испанският уебсайт “El Periodico ” пусна нова порция детайлности. Тузарският парцел, поради който от февруари месец тече следствие за пране на пари, е бил пуснат за продажба.
Къщата в Барселона е на пазара за 2 950 000 евро - с съвсем половин милион е паднала първичната цена на парцела.

“Къщата е на по-голяма надморска височина и всяка стая е с аспект към морето. Има частна защита и система за сигурност. Тя разполага с четири етажа, седем бани и 8 паркоместа, асансьор, градина, басейн и прелестна панорамна панорама към Барселона”, се показва в рекламата на уеб страницата на добре позната в страната организация за недвижими парцели.

Тузарската къща Esplugues de Llobregat chalet стана мотив за следствие от страна на Mossos d`Esquadra - полицията в каталуния и тамошната организация за битка с корупцията. Повод за следствието са съмнения за интернационална незаконна група, занимаваща се с пране на пари, която се свърза и с премиера Бойко Борисов, пишат от " El Periodico " Той обаче отхвърли, а абсурдът бързо затихна.

След месеци глухота обаче изникнаха нови детайлности към БарселонаГейт - къщата мистериозно се появи на страницата на уебсайт за недвижими парцели, а цената на тузарската къща е паднала с 450 хиляди евро.

Къщата търси нов притежател. От 2013 година тя се води на името на компанията Numin Invest SL - компания, обвързвана с мрежа за пране на пари. Става дума за над 5 милиона евро, които са били “инжектирани” в Каталуния през последните няколко години, настояват управляващите в региона. По-късно парцелът е платен за 3 милиона евро, само че същинският и притежател и надлежно мажоритарен сътрудник в компанията е Александър Чавсев, обвързван с компанията “Лукойл”. Продажбата има връзка и с името Борислава Йовчева - някогашен български модел, чиято връзка с премиера Борисов е обект на разбор от полицията. ФрогНюз обаче напомня, че Борисов отхвърля каквато и да било връзка с дамата.

Доказателства на каталунската полиция разкриват, че Йовчева, фамилията й и нейната щерка са живели в къщата до края на 2019 година, когато абсурдът занапред стартира да набира мощност. Според проверяващите някогашният модел движи и първокласен магазин за облекла в Барселона, която пък принадлежи на друга компания - EMA BGS SL, обвързвана с пране на пари.

През февруари обаче, откакто медиите популяризират информация за следствието, магазинът изненадващо затваря порти, а организация за недвижими парцели поставя табела, че обектът се продава. Същото се случва и с къщата в Барселона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР