След защитена зона Калиакра ще дойде защитена зона Балчик. Това

...
След защитена зона Калиакра ще дойде защитена зона Балчик. Това
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Изключително тежка ще бъде задачата на нашето правителство

След предпазена зона Калиакра ще пристигна предпазена зона Балчик. Това е някакъв призрачен сън. Изключително тежка ще бъде задачата на нашето държавно управление. Дай боже да получим някакво схващане.

Това разяснява вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила по Българска национална телевизия.

Решението би трябвало да се търси с заплащането на непознати грехове. Държавата със съдействието на общините би трябвало да откри метод да компенсира тези хора, чиито земи попадат в тази зона - или с имоти, или с финансово обезщетение, разяснява Валери Симоенов.

Какво ще донесе това на България, това са едни пустеещи земи, съобщи Симеонов. На въпрос кой е предложил това да бъдат територии от НАТУРА 2000 Валери Симеонов съобщи, че това са природозащитните организации, които са доста авторитетни както тук, по този начин и в Европа.

След това, по думите му, некомпетентото държавно управление на Станишев е приело това предложение.

Защо да не могат да се обработват нивите, попита Симеонов.

Не знам за какво ще става за в бъдеще, тъй като ни чакат доста такива зони, сподели вицепремиерът. Зелените организации са се трансформирали в един рентабилен бизнес, уточни той.

Най-доброто решение е да се пренарчетаят тези зони, в случай че би трябвало с външни специалисти, сподели Валери Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР