След заседанието на Съвета на директорите на Нефтохимик, което се

...
След заседанието на Съвета на директорите на Нефтохимик, което се
Коментари Харесай

Нефтохимик започва работа по селекцията, не губи надежда за оцеляване

След съвещанието на Съвета на шефовете на Нефтохимик, което се организира на 4 декември, бе обрисувана визията за развиването на тима през пролетния дял от шампионата. На събранието участваха спортният шеф Костадин Джамбазов и старши-треньорът Благомир Митрев. Пред членовете на Съвета те обявиха, че шансът за оставане във Втора лига към момента съществува и те ще работят в тази тенденция през идващия полусезон. За осъществяването на тази цел подчертаха, че е належащо да се направи селекция, построена както от опитни, по този начин и от млади и перспективни играчи, като към този момент се водят договаряния с някои от тях.

Състоянието на бюджета обаче не разрешава да се покрият техните хонорари, по тази причина ще се търсят средства отвън сегашната финансова рамка. Нови средства ще се търсят и за образуване на предварителен лагер. Членовете на Съвета на шефовете показаха поддръжката си към упоритостите на спортното управление за избавление на тима, като част от тях оповестиха подготвеност да им оказват помощ финансово за осъществяването на тази цел.

Изпълнителният шеф на клуба Николай Тодоров също се разгласи " за " проекта на спортно-техническото управление за идващия полусезон. Той акцентира, че за оставане във Втора лига ще се изисква доста висок % успеваемост в идните срещи, защото досега тимът е единствено с четири точки, само че се доверява изцяло на спортно-техническото управление.

Тодоров удостовери, че с цел да се случи това, ще са нужни средства отвън бюджета. Това се постанова, тъй като предстоящите приходи по програмата за солидарни заплащания на УЕФА и от Община Бургас ще се употребяват за укрепване на сдружението и за обезпечаване на естественото действие на школата. Босът бе безапелационен, че без значение в коя дивизия играе тимът, сдружението би трябвало да се стабилизира, с цел да може да се работи за устойчиви резултати и реализация на планове за развиване на материалната база и повишение качеството на Детско-юношеската школа.

За спортно-техническата последователност на тима ще оказват помощ и средствата, които ще постъпят по спонсорски контракт с американската компания " Съдърланд ". Според представителите на компанията в клуба договорът ще стане факт, като до края на тази година се чака предварителна вноска. Членовете на СД взеха решение на идващите съвещания да бъдат канени представители на Общинския съвет, последователите и родители на деца от ДЮШ. Мотивът за това решение е обезпечаване на по-голяма бистрота в ръководството на Нефтохимик и достъп на обществеността до клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР