След заседание на парламентарната вътрешна комисия председателят Атанас Атанасов дава

...
След заседание на парламентарната вътрешна комисия председателят Атанас Атанасов дава
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ако Семерджиев има покровители, то те не са в МВР

След съвещание на парламентарната вътрешна комисия ръководителят Атанас Атанасов дава изказване за медиите. В комисията при закрити врата бяха изслушани служители на реда по отношение на злополуката, породена от Георги Семерджиев, при която починаха две млади дами. Атанасов съобщи, че на съвещанието не е била споделена никаква класифицирана информация и той не е схванал за какво Министерство на вътрешните работи са желали да е закрито.

" Станало е ясно, че има няколко казуса, които са насъбрани през годините и желаят законово решение. На второ място има потребност от вложения в Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на нови технологии за надзор за придвижване по пътищата. те не разполагат с механически средства, по автомагистралите, трябват им дронове и така нататък, с цел да се откриват тези нарушавания. Важно е да се вкарват правила, да се усилват наказания ", сподели той. " Трябват вложения и необятна гама от законови промени, с цел да стане ефикасен контрола на пътищата. Има и организационни проблеми ", сподели още Атанасов, представен от.

Заяви, че в тази ситуация със Семерджиев е показана информация от 7-8 страници. Стана ясно, че в годината, когато е придобил дарба да ръководи, той има 3 нарушавания. 9 страници нарушавания, констатации и нищо против този човек. От чуванията през днешния ден няма данни за това да е имал някакъв чадър върху него, сподели ген. Атанасов. Заяви, че е значимо какво се е случило с този човек по формираните досъдебни производства против него. Образувани са 4 или 5 досъдебни производства за разнообразни типове закононарушения, които са до на никое място.

" Ако има такива (покровители), то те не са в Министерство на вътрешните работи ", сподели той. Кой води досъдебните производства? Следствието и прокуратурата - няма потребност да гадаете. Прокуратурата проверява служители на реда за застъпничество над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с въздействие от страна на чиновници на вътрешното министерство. Вътрешният министър Бойко Рашков удостовери, че полицейска служителка от 1-о РПУ е съдействала на обвинения Георги Семерджиев след произшествието. Нейното име е Симона Радева и тя е била разпитана в Националното разследване. Работната версия е, че Радева, дружно с приятеля си, който работи в 4-о РПУ, са работили " на черно " за Георги Семерджиев и са му помагали при положение, че бъде спрян от полицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР