След заседание на Националния съвет на ДОСТ от партията са

...
След заседание на Националния съвет на ДОСТ от партията са
Коментари Харесай

Партията на Лютви Местан - ДОСТ, изглежда e пред разпад

След съвещание на Националния съвет на ДОСТ от партията са взели значимо решение. Те са снели политическото си доверие върху знакови фигури от партията, отпред с Хюсеин Хафъзов.
Другите членове на Изпълнителния съвет на партията, които към този момент не се употребяват с доверието на Лютви Местан са Айдоан Али, Рашид Куру и Мехмед Хаджи.
В 43-ото Народно заседание Ахмед, Хафъзов и Али бяха измежду депутатите отцепници от Движение за права и свободи, които последваха Лютви Местан. Причините за раздора в този момент в ДОСТ и за протеста против водача Местан не са ясни, само че те евентуално се коренят в неуспеха на последните парламентарни избори. Тогава групировката събра съвсем 3% и над 100 000 гласа,, което не бе задоволителен за влизане в Народното събрание.
Коментира се, че досегашните съратници на Лютви Местан към този момент не били удовлетворени от водача си и желали промяна на управлението.
Лоялни на Лютви Местан към този момент остават други знакови лица в партията като някогашният състезателен министър Мариана Георгиева, Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Венцислав Каймаканов.
Поводът за снемането на доверието към Хафъзов и останалите е, че те не са участвали на учредяването на ДОСТ Младежи в Пловдив.
В прессъобщение от партията показват, че посочените са отказвали да извършва отговорностите си по правилник и редовно са нарушавали на Устава на партията, включително с безучастие във възпоменателни манифестации и други политически мероприятия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР