> След заповедта от Националния кризисен щаб, болниците в страната

...
> След заповедта от Националния кризисен щаб, болниците в страната
Коментари Харесай

Болниците в страната започнаха да се реорганизират и трансформират

 > След заповедта от Националния спешен щаб, лечебните заведения в страната вършат всичко допустимо да обособят отделения с реанимация за пациенти с COVID-19.

На места ще са нужни съществени трансформации и реорганизации. Как ще се справи  една от огромните лечебни заведения в Югозападна България - тази в Гоце Делчев?

В тази болничното заведение отделението по инфекциозни заболявания ще се трансформира в поделение за заболели от ковид. Големият проблем обаче е обвързван с реанимацията, която сега се намира в друга постройка и при потребност ще би трябвало да се търси метод да се измести.

" Ако напрежението ескалира, ние би трябвало да бъдем подготвени и да трансформираме по опция такива отделения с благоприятни условия за най-много дихателна реанимация ", изясни началникът на МБАЛ " Иван Скендеров " - Гоце Делчев доктор Владислав Улевинов.

В болничното заведение вършат всичко допустимо да се оборудват с всичко належащо, с цел да посрещнат възможна вълна от заболели. Засега леглата в реанимация наподобяват незадоволително.

" Ще създадем всичко по силите си да обособиме повече такива постове. Респиратори 4-5, може да се употребява и друга инсталация, хубаво би било в случай че имахме още ", добавя доктор Улевинов.

Отделението за ковид разполага с към 20 кревати. При потребност ще се употребяват и 20-те кревати от детско поделение, което ще бъде преместено, в случай че обстановката ескалира.

" Недостиг имаме с личния състав. Лекарите по принцип са малко в цялата страна, съгласно мен, това се отразява на работата, много хора лекари са в пенсионна възраст и вършат компромис да идват на работа. Сестрите също са малко, като на всички места ", сподели началникът на Инфекциозно поделение доктор Костадин Итев.

А лекарите, които преди седмица показаха подготвеност да изоставен болничното заведение, към момента са в предупреждение. Сред тях няма експерти от инфекциозното поделение, допълват още от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР