След закупуването на Twitter от Илън Мъск в края на

...
След закупуването на Twitter от Илън Мъск в края на
Коментари Харесай

Цената на акциите на Tesla се вдигна до нивото към датата на купуване на Twitter от Илън Мъск

След закупуването на Twitter от Илън Мъск в края на октомври предходната година акциите на Tesla непрекъснато поевтиняваха до началото на януари, след което започнаха последователно да възстановяват изгубените позиции. Очевидно назначението на новия основен изпълнителен шеф на Twitter отстрани главния фактор, довел до спада в цената на акциите на Tesla – публично притежателят на компанията оттук насетне ще бъде по-малко разсейван от оперативното ръководство на Twitter, което може да има позитивно влияние върху бизнеса на производителя на електрически автомобили.

Както отбелязва изданието Barron’s, акциите на Tesla към този момент са се завърнали на равнището, на което бяха в края на месец октомври, когато бе подписана договорката за закупуването на Twitter от Илън Мъск.

Не бива да се не помни, че акциите на производителите на коли като цяло се показват отрицателно през този период, защото макроикономическите компликации принуждават купувачите по света да се въздържат от закупуването на нови коли. Tesla се оказа много устойчива на този декор, изключително на фона на решението си внезапно да понижи цените при започване на януари. Това към този момент е обезщетено до известна степен от последвалите нараствания, тъй че доверието на вложителите в акциите на Tesla значително е възобновено.

Сега в действителност Мъск ще престане да отделя толкоз доста внимание на Twitter и ще може да отделя повече време за Tesla, SpaceX, Starlink и така нататък

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР