След задръстванията преди Великден облекчават трафика към от Бургас към

...
След задръстванията преди Великден облекчават трафика към от Бургас към
Коментари Харесай

След задръстванията преди Великден: Облекчават трафика от Бургас към София

След тапите преди Великден облекчават трафика към от Бургас към София. Променено е придвижването в региона на жп надлеза при 159-тия километър на Автомагистрала „ Тракия “, при който се ремонтира едното платно. От този вторник до неделя за облекчение на трафика ще има две ленти за София и една за Бургас.
Снимка: btvnovinite.bg
А след кошмарното пътешестване, което претърпяха хиляди на автомагистрала " Тракия " предишния петък, Пътната организация моли като различен маршрут в пиковите дни и часове да се употребява Подбалканският път София - Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg По обяд на пътен възел „ Стара Загора “, където пътуващите към Бургас и назад още веднъж се включват в придвижването по автомагистрала „ Тракия “, трафикът е спокоен на фона на обстоятелството, че по данни на АПИ четвърт милион коли през почивните дни са напуснали София и през днешния ден се чака те да се приберат назад.
Снимка: btvnovinite.bg
За да не се образуват тапи, от „ Пътна полиция “ имат подготвеност да бъде основана организация за различен обход на сектора в ремонт, който минава през Димитровград. Оттам пътуващите за София се включват в Автомагистрала „ Марица “ и на пътен възел Чирпан още веднъж излизат на автомагистрала „ Тракия “. От този обход могат да се възползват и пътуващите към Бургас. Контролните органи приканват да се кара рационално.

„ Участъкът по обходния маршрут при ремонтирания сектор към Стара Загора сътвори огромни главоболия за всички. Там сме взели ограничения да отклоняваме придвижването, когато този обходен маршрут се натовари, по път II-66, който е формалния обходен маршрут. Когато се основат спънки за придвижването и се получат тапи пътните служители на реда ще отклоняват придвижването по път I-5, посока към Димитровград “, заяви инсп. Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция “.

„ Необходимите поправки би трябвало да се правят в подобаващи метрологични условия, това е времето за осъществяване на поправки, в този момент в случай че не го бяхме почнали, имаше заплаха да е затворен секторът, в този момент се надяваме за дейния летен сезон, първоначално му, да сме подготвени “, съобщи инж. Иван Досев от АПИ.
Снимка: btvnovinite.bg
По данни на Пътна полиция: В интервала 28 април до 3 май са починали 11 души в резултат на произшествия. Само от 1 май до през днешния ден има 31 катастрофи с жертви и ранени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР