След задействаната арбитражна процедура вътрешна комисия преглежда наново документите и

...
След задействаната арбитражна процедура вътрешна комисия преглежда наново документите и
Коментари Харесай

Доц. Александър Оскар източил стотици хиляди левове от НЗОК с фиктивни прегледи и манипулации

След задействаната арбитражна процедура вътрешна комисия преглежда отначало документите и ще излезе с извънредно мнение при започване на другата седмица. Арбитражът ще постанови не дали доцент Оскар е направил откритите към този момент измами, а дали наказването от касата е съизмеримо със глобата ".

Доц. Оскар, който е и ръководител на сдружението на евреите в България „ Шалом “, стана прочут не с лекарските си умения, въпреки да е доктор годината за 2020-а, а поради абсурдът, който забърка в Александровска болница, написа още Скенер.нюз.

И напомнят, че незабавно откакто някогашният шеф на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов към този момент не беше здравен министър, офталмологът – към този миг член на борда на шефовете, стартира акция против него и цялото управление на болничното заведение.

Нито едно от изказванията му не беше потвърдено от прокуратурата, вътрешният одит на Министерство на здравеопазването и АДФИ, само че „ калната “ му офанзива против проф. Ангелов и проф. Борис Богов стана мотив последният да бъде уволнен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

В аферата с подправените доклади за осъществени прегледи и мними хоспитализации е забъркан и шефът на поликлиниката на „ Александровска “ доктор Чавдар Еленков, на който също е наложена санкция. В момента и двамата са измежду доближените на новия шеф доктор Атанас Атанасов, като доцент Оскар не съумя да завоюва състезанието още веднъж да е член на борда и беше назначен за консултант на шефа, като продължава да управлява и Очната клиника в лечебното заведение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР