След задържането на Рангел Бизюрев Цалапица излиза на протест отново

...
След задържането на Рангел Бизюрев Цалапица излиза на протест отново
Коментари Харесай

GLAS с Тина Ивайлова: Кой уби Димитър от Цалапица - нови ключови очевидци и един таен свидетел

След задържането на Рангел Бизюрев Цалапица излиза на митинг още веднъж през днешния ден. Исканията на хората са пожизнен затвор за всички участници в убийството на Димитър Малинов.

Протестът идва след съвещанието на Окръжния съд в Пловдив, в което за първи път упрекнатият за убийството на Митко Рангел Бизюрев даде показания.

Откри ли следствието несъгласия?

“Считам, че е случай, за жалост. Рангел Бизюрев не отхвърля, че е нанасял удари четири на брой, само че отхвърля тези удари да са били ориентирани в региона на главата ”, разяснява юрист Николай Колев - длъжностен бранител на Рангел.

„ Аз присъствах на разпознаването на Митко в моргата. Удрян е в главата не един път. Имаше изкъртени зъби и считам, че един човек това няма по какъв начин да го направи ”, разяснява Йордан Бимбалов – мъжът до майката на Митко.

„ Психолози, криминолози… Нека да влезнат и да разпитат качествено Рангел Бизюрев. Нека да се направи нов следствен опит ”, приканва Атанаска Бакалова.

В поредност от следствия потърсихме отговори - за какво беше погубен Митко от Цалапица? Търсят ги към този момент 8 месеца и неговите близки и другари. Показахме ви хронологията на събитията от 20 юли, 2023 година

„ Най-голямата отговорност, която би трябвало да поемат - това са чиновниците на районно управление (на МВР) на полицията в Стамболийски ”, разяснява престъпният психолог Тодор Тодоров.

На 20 юли малко преди 23:00 часа Митко излиза от у дома и в никакъв случай не се връща. Минути преди този момент той си е писал по едно и също време с двама души - с малолетно момиче, с което имат загадка връзка, и с Борислав Динков.

В 22:51 часа чатовете с  Борислав и момичето стопират и Митко излиза от у дома.

“Извикан е, излезнал e, преоблякъл се е ”, разяснява неговата майка.

Защо Митко трансформира решението си и излиза от у дома? Защо се преоблича? Тези въпроси към момента не са изяснени от проверяващите. Митко излиза в 22:55 часа от у дома.

„ Чу се диалог по телефона, сподели: " Ей в този момент пристигам. Слизам ", споделя негов комшия.

„ В 23:00 часа Борислав бил пристигнал пред нас, бил звънял на Митко, бил му писал, само че той не му отговарял/ Следобедът на 23 юли споделя, че е бил съпричастен с нас. При състояние, че знае къде е заровил Митко ”, разяснява Атанаска Бакалова.

“Искрено скърбя за момчето. Никак не е елементарно на майката, само че не е първото момче, което е убито. Много други деца има убити, такава сензация видяхте ли някъде ”, разяснява Бойка Динкова - баба на близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач на Димитър Малинов.

Първоначално Борислав признава, че е блъснал Митко  един пестник, след това се отхвърля от тези показания и твърди, че изобщо не го е  удрял. Твърди също, че само Рангел го е бил и умъртвил.

Борислав Динков води служителите на реда до вероятно мястото на убийството по време на следствения опит.

Посочва къща за място на престъпление. Тя е единствената осветена по това време  и се намира наоколо до дома на Митко.

Според комшия обаче това не може да е мястото, тъй като кучето му щяло да стартира да лае.

Според здравната експертиза - Митко има счупени няколко ребра и счупени носни кости. Фаталният удар, довел до неговата гибел, е точно счупването на носа му и аспирирана кръв.

На камери се виждат дейностите на момче и момиче. Момчето се споделя Атанас Гунчев, момичето е малолетно, по тази причина крием неговата идентичност.

Двамата са близки другари на Борислав и Валентин. В 23:00 часа от записите от камери се вижда, че Атанас и момичето потеглят от скамейка при параклиса, на която са се събрали много хора, и отиват на кръговото на площада. Атанас приказва по телефона, момичето го съпровожда.

Поглеждат към площадката  зад пощата и незабавно се връщат на пейката, като Атанас не стопира да приказва по телефона. Две минути откакто те се връщат на пейката, на площадката се появява колата на Борислав и осветява фигури на хора.

От фрагментите по-късно се вижда и човек, който лежи до стълба. Три минути по-късно колата излиза на загасени фарове от мястото към основния път.

В 23:19 часа ясно се вижда от камерите по какъв начин момичето става да приказва по телефона, привиква Атанас встрани, той отива и взима телефона си от скамейка и тича към мястото.

Оказа се, че Атанас Гунчев е основен очевидец. В показанията си Борислав обаче на никое място не загатва ролята на Атанас, който призна пред проверяващите, че са го извикали да бъде отцепка и е видял качването на тялото на Митко в колата на Борислав.

Атанас е трябвало да следи за хора, до момента в който те изнасят тялото към сметището, тъй като това се случва по маршрут край къщата на Митко. Атанас се връща на пейката в 23:27 часа - 7 минути откакто е тичал до мястото.

Рангел Бизюрев се прибра в България - беше екстрадиран в страната ни на 20 март, откакто беше хванат в Дания преди четири месеца.

Каза ли Рангел Бизюрев истината обаче? Призна ли и какво Рангел Безюрев? След 5-часов разпит пред прокуратурата той даде показания и пред  Окръжния съд в Пловдив. Според неговите показания - до гибелта на Димитър се е стигнало след счепкване и сборичкване сред двамата, като Рангел ударил  Митко 4 пъти по тялото.

Отрича да го е удрял  по главата. Твърди, че са били единствено двамата с Борислав Динков, само че Борислав не го е удрял. Според служебния бранител на Бизюрев -Димитър Колев случилото се е случай.

„ Как по този начин Митко е със строшен нос, носна бариера и кръвта му се стича в гърлото? Ние към момента се чудим кой изкара Митко от у дома. Въпросната вечер той си написа с Яница Герджикова до последно. В последния чат, който виждам, е с Яница Герджикова. Въпросната вечер, когато той е по центъра, е със Светослав Марчев. През следобеда са били с него. През деня е бил в Занкопа да оказва помощ на Борислав Динков да боядисват някакви рамки. Хората, които може да изкарат Митко от у дома, са Борислав Динков, Яница Герджикова и Светослав Марчев ”, разяснява майката на убитото момче.

Пред екипа ни бабата на Борислав и Валентин Динкови несъзнателно или не също споменва името на Светослав.

По време на съвещанието в Окръжния съд в Пловдив стана ясно, че в нощта на убийството на Димитър Малинов по време на багра е имало скришен очевидец.

„ И съм сигурна, че този очевидец скришен е Светослав Марчев. Това е момчето, което виждаме на записи от камерите, че вози в автомобила на Борислав ”, показва Атанаска Бакалова.

„ В момента, в който Рангел беше хванат, Петър Динков стартира да написа в групите на Цалапица, че щял да съди, че неговите деца били почтени, те нищо не били създали. Рангел всичко бил направил, той щял да си поеме цялата виновност. Всичко щял да си признае. Дори Петър качи чат - написал, че е платил, където би трябвало. Аз съм възмутена. Защо се позволява всичко това? “, пита оше тя.

“Неговите синове нито били били Митко, нито били копали, нито го били зарявали, всичко трансферира Рангел. Двамата близнаци влизат, надали не да оказват помощ на Рангел. Те му носят всичко “, показва Атанаска.

Кой умъртви Митко? Екипите на bTV Продължават да наблюдават този случай.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР