След всички ужаси, преживени в апартамента на един нечовек, тя

...
След всички ужаси, преживени в апартамента на един нечовек, тя
Коментари Харесай

18 часа в плен на чудовище: отвлечена ученичка успяла да избяга от леговището на маниак

След всички ужаси, претърпени в жилището на един нечовек, тя намерила сили да избяга и по този метод избавила живота си. Нейното свидетелстване направило допустимо неутрализирането на сериен педофил, живеещ под прикритието на елементарен човек.

Отиваме в Съединени американски щати, в град Колумбия (Южна Каролина), където през днешния ден живеят 136 хиляди души.

24 юни 2002 година, първите дни на учебната почивка. 15-годишната Кара Робинсън поливала цветя пред къщата на приятелката си, до момента в който тя се приготвяла вътре. Момичетата щели да отидат до езерото, да плуват и да се пекат.

Сутрин, понеделник, горещина. Съседите са на работа, старите хора си стоят в къщи. По улиците няма никой. Близо до къщата, където Кара полива цветята, стопира кола. Оттам излязъл към четиридесетгодишен мъж и извикал ученичката.

Нищо неподозиращата Кара се доближила до непознатия, който ненадейно извадил револвер и го опрял в главата й. Заплашвайки да стреля, той наредил на момичето да мълчи. След това я бутнаl на задната седалка, където към този момент била приготвена пластмасова кутия.

Капакът се затръшнал и нещастната ученичка се озовала в цялостен мрак. Чула запалването на мотора и колата почнала да я води в незнайна посока.

След това в изявление Кара Робинсън ще каже, че незабавно щом се озовала в пластмасовия „ ковчег “, тя решила, че би трябвало да събере всякаква информация за своя грабител и да се опита да избяга при първа опция.

И с цел да притъпи бдителността на похитителя, тя прилежно ще извърши всичко, което той й подреди. Няма да плаче и няма да се съпротивлява.

Колата карала към час. Тогава похитителят спрял, извадил пластмасовата кутия с момичето вътре и я внесъл в стаята. Едва в дребния си апартамент, непочистен отдавна, на първия етаж на двуетажна градска къща, той извадил на бял свят изплашеното дете.

– Никой няма да те откри!- споделил похитителят,- Прави каквото ти кажа, или ще те удрям!

Той поставил на ръцете на Кара закачливи белезници от профилиран магазин. И й вързал краката.

Момичето изтърпяло, когато я малтретирал, и запомнила потното му, отпуснато лице, с двойна брадички, всяка дипла по тялото му, всеки симптом, по който по-късно можела да разпознае това страшилище. Вместо да плаче безпомощно, тя сама се присъединила да почисти с прахосмукачка жилището и да почисти пода в мръсната му кухня.

Педофилът харесал покорната си пленница Той я нахранил и даже се опитал, както Кара по-късно ще каже, „ да си играе на семейство “. Като същински татко той почнал да пита нещастното момиче по какъв начин се оправя в учебно заведение, по какъв начин се развиват връзките с приятелите й, има ли обичан човек…

Кара търпяла и отговаряла неохотливо, само че по този начин, че да не ядоса самодоволното страшилище. Тя схванала, че е обречена, спасението нямало по какъв начин да пристигна и трябвало да разчита единствено на себе си. И нейната тактичност проработила.

За разлика от предходни случаи, този път фанатикът не биел своята пленница, което разрешило на Кара да резервира силите си. По някое време, след следващия тормоз, тя се престорила на заспала. Маниакът се разходил из жилището и също се строполил да си почине. Най-накрая прозвучало дълго чаканото хъркане.

Кара разплела въжетата към краката си и деликатно станала от дивана. Тя предходна около омразния тъмничар, преодолявайки желанието да грабне револвера му от масата и да простреля фанатика. Страхувала се, че няма да може да дръпне спусъка, не знаела по какъв начин да борави с оръжия.

Внимателно отваряйки ключалката, Кара безшумно излязла през вратата и се втурнала да избяга от ужасната къща. Часът бил среднощ, цялостен мрак и чужд терен. Едва след триста метра видяла инцидентни минувачи.

Може единствено да си визиите какво са си помислили двамата мъже, когато при тях дотичала обезумяла млада дама, без облекла и със характерни белезници на ръцете. На момичето даже лишило време да убеди младежите да я заведат в полицията.

Кара прекарала 18 часа в лапите на изнасилвача. Тя разказала на полицията всичко, което си спомняла. Когато й били показани фотоси от базата данни на към този момент осъждани за закононарушения против личността, тя безпогрешно разпознала своя грабител. Тогава за първи път прочела името му – Ричард Евониц, на 39 години.

Когато полицията нахлула в жилището му, той бил празен. Педофилът се събудил, открил, че затворнциата е избягала и самият той избягал. Сменял колите, пътувал на стоп и полицията изгубила следите му.

На 27 юни при опит за арест фанатикът просто пъхнал дулото на револвер в устата си и дръпнал спусъка. Така избегнал присъдата.

Ричард Евониц в никакъв случай не е събуждал съмненията на съседите. Бивш морски офицер, той е уволнен от службата и получава 3-годишна условна присъда за тормоз над ученичка на улицата, когато е на 24-годишна възраст.

На 25 години той се дами за 17-годишна другарка на сестра си, само че се развежда съвсем незабавно. Вторият път се дами на 36 години и още веднъж брачната половинка му е едвам на 17 години. И още веднъж бракът се оказа краткотраен, макар че в никакъв случай не са се развеждали публично.

Но най-важното е, че в 140-хилядната Споцилвания от 1994 до 1997 година, по времето, когато Евониц е живял там, са открити телата на пет девойки на възраст от 12 до 16 години. Те също изчезнали измежду бял ден, били унизени, само че за разлика от Кара Робинсън не оживели.

В три случая (по-точно в два, откакто той отвлякъл две сестри) съумели да потвърдят присъединяване на към този момент мъртвия фанатик. Сред вехториите му разкрили неща, принадлежали на нещастните девойки. А ДНК анализът поставил крайната точка.

Но в други два случая не е било допустимо да се съберат доказателства. Може би тези закононарушения не са били дело на Евониц, а някое сходно на него страшилище.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Kara Robinson Chamberlain – Survivor, advocate, keynote speaker (@kararobinsonchamberlain)

Кара Робинсън, намирайки се в ръцете на фанатика, избрала единствения верен път за личното си избавление. Днес тя е омъжена и има две деца.

След като приключва учебно заведение, момичето, претърпяло толкоз доста ужаси, кандидатства в Полицейската академия. Работи с малолетни и мечтае да обезвреди най-малко още един педофил…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР