След впечатляващия дебют на Ник де Врийс в Гран При

...
След впечатляващия дебют на Ник де Врийс в Гран При
Коментари Харесай

След “Монца” Макс казал на Де Врийс да се обади на Марко

След впечатляващия дебют на Ник де Врийс в Гран При на Италия на “Монца ”, където той взе първите си точки, международният първенец Макс Верстапен споделил на сънародника си да се обади на лекар Хелмут Марко. Както знаем, Ник в действителност организира среща с лекар Марко, а през днешния ден публично беше обявено, че някогашният първенец във Формула 2 и Формула Е ще кара за Алфа Таури през идващия сезон.

“Разбира се, знаех за наемането на Де Врийс от Алфа Таури още преди да дойде в Япония - изясни Макс. - Това е необикновено достижение за него, той се бори от доста време и най-сетне получава опция да кара във Формула 1. ”

След това Верстапен даде повече детайлности и удостовери, че договарянията с Де Врийс са почнали навръх “Монца ”.
 Официално: Ник де Врийс сменя Пиер Гасли в Алфа Таури Официално: Ник де Врийс сменя Пиер Гасли в Алфа Таури
“След това, не мисля, че са дискутирали още кой знае какво - добави международният първенец. - Доктор Марко е подобен човек, който в случай че хареса нещо или някого, то има задоволително храброст да го извърши, в тази ситуация да наеме Де Врийс. А другите тимове, които преговаряха с Ник, да кажем, че бяха по-внимателни. ”
 Как Алфа Таури избра Де Врийс Как Алфа Таури избра Де Врийс
Макс изясни, че двама с Ник са другари от много време.

“Да, ние сме положителни другари с Де Врийс, вечеряхме дружно след надпреварата на “Монца ” и тогава му споделих: “Просто се обади на Хелмут ”, човек в никакъв случай не знае какво ще стане. Това беше подобаващият миг за това, лекар Марко несъмнено към момента е бил разчувствуван от надпреварата в неделя. Всичко се получи чудесно ”, удостовери Верстапен.
 Защо Гасли разплака шефа си в Алфа Таури Защо Гасли разплака шефа си в Алфа Таури
Шефът на Алфа Таури Франц Тост пък изясни, че “не се налагало ” Верстапен да взе участие в договарянията с Де Врийс и да лобира за сънародника си.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР