След военното нахлуване в Украйна Русия постепенно се превръща в

...
След военното нахлуване в Украйна Русия постепенно се превръща в
Коментари Харесай

СССР 2.0 или Северна Корея? Как Русия ще живее в изолация от целия свят

След военното навлизане в Украйна Русия последователно се трансформира в заточеник – стопански, културен, състезателен. Сега мнозина си спомнят забравената фраза „ желязната завеса‘, а някой даже предсказва завръщане към живота, какъвто са го познавали жителите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

Но не е тъкмо по този начин.

Сегашната държавна конструкция на Русия е доста по-различна от руската, основно по това, че в Съюз на съветските социалистически републики не е имало капитализъм - всичко е принадлежало на страната. Сред услугите - да вземем за пример медицина, която беше, въпреки и не най-хубавата, само че безвъзмездна.

Най-близката прилика със модерна Русия, съгласно съветското издание на Maxim , е Иран. Или го смятайте за хибрид на Русия през деветдесетте и Съюз на съветските социалистически републики, в който е взето най-лошото от двете столетия и нищо в действителност положително.

„ След като приемете, че това в действителност е по този начин, животът ще стане по-лесен и по-забавен “, написа изданието.

Тези вероятности обаче мъчно могат да се нарекат радостни.

Пропуските в новата „ желязна завеса “ последователно ще се затварят, тъй че всеобщите съветски туристи ще би трябвало да почиват или в Сочи и други локални курорти, или в дребното (засега) другарски страни - Куба, Виетнам, Индия и, евентуално, в Китай, Египет и Турция.

НО това ще бъде доста скъпо. Според изданието обаче надали е допустимо изцяло да се затвори страната при настоящето равнище на технологиите.

Бързото повишаване на цените на храните и потребителските артикули, за които към този момент се приказва, е просто цветя и рози с идното.

Когато хората нямат какво да ядат и няма с какво да заплащат за жилища, подобен растеж на престъпността е неминуем, че даже полицейска страна е съвсем неспособна да се оправи с нея.

Здравната система ще стартира да деградира, медицинските услуги ще бъдат доста по-малко налични, а продължителността на живота ще намалее. Заместването на вноса ще ни напомни старите индустриални технологии, както и пестенето от екологичните стандарти.

Неизбежно ще бъде възникването на сив и черен пазар, в това число за такива значими артикули като медикаментите, разсъждава създателят на публикацията за бъдещето на съветския народ.

„ Безработицата не би трябвало да ви плаши, само че дефицитът на работна ръка ще бъде голям – изключително на млади и квалифицирани. И той към този момент е реалност.

Но даже и при дефицит на личен състав, заплатите ще са ниски: по този начин е признато в Русия. Всичко почива на алчността и неналичието на дълготрайно бизнес обмисляне “, написа списанието.

Малко евентуално е тези две неприятности да изчезнат от единствено себе си.

„ Жилища ще се строят, само че има разочароваща вероятност да няма кой да ги обслужва - към този момент няма задоволително професионални фрагменти в този отрасъл.

И ще би трябвало да овладеете от основите уменията, които съвсем всички руски жители притежаваха на равнище домакинство, които знаеха по какъв начин да поправят теч в щранга със личните си ръце, да изолират стената на апартамент и да поправят повреден контакт или радио. “, изяснява създателят.

„ Изолацията на спортистите от международните надпревари ще бъде злополука, защото равнището на тяхната подготовка неизбежно ще падне. Дори в Съюз на съветските социалистически републики, с всичките си ограничавания, спортът към момента остава една от дребното, само че мощни връзки сред страната и останалия свят. И, почтено казано, значим и мощен инструмент на руската агитация. “, се показва в публикацията.

„ Много тъжна орис чака науката. С изключение на областите, фокусирани върху военната промишленост. Същата скица работеше и в Съюз на съветските социалистически републики и това беше повода за подобен триумф в галактическото развиване на страната. Тогава обаче съюзът беше другар с съвсем половината свят, а в този момент измежду политическите му сътрудници останаха единствено Венецуела, Куба и Северна Корея - и те несъмнено не са помощници в науката. Най-оптимистичният вид е Китай, само че той има свои ползи. “, напомня създателят.

„ Що се отнася до заниманието, актуалният човек, в това число в Русия, има доста легални благоприятни условия за безогледно бягство - филми, телевизионни излъчвания, компютърни игри.  И надали управляващите “, счита Maxim, „ ще се борят интензивно с незаконното наличие – доста по-спокойно e когато хората седят у дома пред мониторите “.

„ Вярно е, че най-вероятно ще би трябвало да се сбогуваме с ходенето на кино, с цел да гледаме холивудски блокбъстъри - огромните продуценти на фабриката за фантазии към този момент изтеглиха лентите си от съветско разпространяване. Само дето ще има наслада за интелектуалци и киномани – без значение кино, търсенето на което е малко. Но ще има обилие от по този начин наречените патриотични филми, чието произвеждане е обилно финансирано от страната. “, се показва в публикацията.

„ Друг е въпросът кой ще снима всичко това, защото има риск най-принципните и надарени създатели да предпочетат емиграцията пред парите с цензура. Ако бъдат освободени. Същото може да се каже и за концертите на международните поп и рок звезди - няма да ги има, още занапред музикантите всеобщо анулират плануваните концерти в Русия.

Е, гражданското неодобрение, за което към този момент можете да получите няколко години (например за присъединяване в антивоенни манифестации към този момент е приравнено на екстремистка дейност), ще се реалокира от улиците назад към кухните и чатовете във форумите.

И не е реалност, че измежду участниците им няма някой, който да ви каже къде да отидете. Във вътрешнополитически проект модерна Русия е неразличима от Съюз на съветските социалистически републики “, приключва прогнозата си за живота на елементарния руснак изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР