След влизането на България в еврозоната цените на имотите неминуемо

...
След влизането на България в еврозоната цените на имотите неминуемо
Коментари Харесай

Строителният бранш: След влизането ни в еврозоната, цената на имотите ще расте

След влизането на България в еврозоната цените на парцелите неизбежно ще се покачат. Такъв извод беше изработен от водещи имена в строителния отрасъл на форума " Еврото, българите и бизнеса ", проведен от

“Смятам, че историята се повтаря и каквото се е случило в другите страни, най-вероятно ще се случи и в България ”, сподели Цолов.

“Строителната работна ръка е по-високоплатена към този момент, материалите на годишна база също се повишават. Поради тази причина, като имаме и инфлация, като има и война, цените, колкото и да не желаеме да стоят на едно равнище и да е по-предвидим самият пазар, толкоз нагоре вървят и продажните цени ”, изясни Цветелин Иванов.

Той изрази мнение, че с влизане в еврозоната неизбежно ще се повиши с инфлацията цената на крайния артикул, новото строителство също ще се движи планирано с по-високи темпове, по отношение на цените на недвижимите парцели, които са остаряло строителство, тъй като след 10-20 години ще следим големи потоци от хора, които от остаряло строителство ще желаят да се реалокират в ново, защото постройките имат избран период на употреба.

Според Георги Шопов,председател на УС на Националната асоциация на строителните бизнесмени, който е и притежател на огромна компания в бранша с парцели, крайният клиент не се интересува от това какъв брой е коствала постройката на строителя, а от цена за закупуването на жилището.

Той изясни, че от Асоциацията застъпват две тези - първата, че парцелът е стока от първа нужда, втората, че е безконечен пазар поради покачващите се условия на потребителите, които търсят все по-хубаво, по-широко жилище или на по-добро място.

Според него обаче, по-важна тематика от търсенето е предлагането.

“Върху търсенето не може да се въздейства, едно рационално общество, едно рационално държавно управление и община, могат да създадат по този начин, че тази стока от първа нужда “жилище ” да стане все по-достъпна за жителите ”, сподели Шопов.

Той добави, че методът за това е да се усили предлагането, по тази причина от Асоциацията са предложили на Столична община да се урегулират бързо и елементарно огромни територии към София, до града и във вътрешността му, да се направи инфраструктура, тъй че капиталът да се насочи натам. От Столична община обаче не намерили поддръжка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР