След Великден - първият работен ден - 7 май, е

...
След Великден - първият работен ден - 7 май, е
Коментари Харесай

Кандидат-депутатските битки - кои са водачите на евролисти

След Великден - първият работен ден - 7 май, е последният вероятен ден за регистрация на кандидатски листи и за европейския, и за националния парламент.

Вече се обрисуват обаче борбите - водачите на листите за евроизборите са ясни. А през днешния ден ГЕРБ-СДС публично оповестиха водачите са листите за Народно заседание.

Битка на някогашни парламентарни шефове от двете най-големи обединения се обрисува на евровота. ГЕРБ залагат на Росен Желязков, а ПП-ДБ на Никола Минчев.

Движение за права и свободи още не са оповестили своите претенденти. Но упованията са Елена Йончева - до в този момент представител на Българска социалистическа партия в Европарламента - този път да бъде в листата на Движение за права и свободи откакто получи номинация от структурата на партията в Благоевград.

" Възраждане " залагат на Станислав Стоянов за лидер на листата, а втори е журналистът Петър Волгин. Кристиан Вигенин, който към този момент има опит като евродепутат, ще води листата на Българска социалистическа партия. " ИТН " към момента не са оповестили своя поименен лист.

Паралелно с листите за европейските, се подреждат и тези за националните избори. Днес ГЕРБ-СДС оповестиха своите водачи.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е лидер в 25 МИР София и Пловдив-град. Именно там по традиция са и лидерските борби.

Цвета Караянчева, която не влезе в предишния парламент, в този момент ще води две листи - в Пловдив област и Кърджали.

В 23 МИР, където обичайно листата беше ръководена от водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов – в този момент ще води Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет в последния мандат на кмета Йорданка Фандъкова.

За съдружния сътрудник на ГЕРБ-СДС е водачеството на листата в Монтана. А подготовката за вота продължава и в празничните дни.

ЦИК реши: " Сиела Норма " да извърши публичната поръчка за машинния избор. Като на изборите ще гласуваме с машина в над 9 300 секции.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР