След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка, защото ако

...
След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка, защото ако
Коментари Харесай

Тома Биков: След вчерашните ексцесии не може да си позволим оставка


" След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка, тъй като в случай че това стане, би означавало, че всяко държавно управление може да бъде свалено от престъпния контингент. За нас този спор завърши. От тук нататък започваме спор за привикване на Велико Народно заседание ".

Това сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на парламентарната му група след провелото се в сряда " Велико национално въстание ", на което се стигна до ексцесии. Именно конфликтите сред полиция и протестиращи бяха главната тематика при започване на пленарното съвещание в четвъртък. ГЕРБ изиска в Народното събрание да иде вътрешният министър поради станалото, а Българска социалистическа партия - министър председателят.

По думите на Биков политическата отговорност за снощните ексцесии и вандалски прояви носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на формалните уредници на митинга от " Отровното трио ":

" Един от уредниците на митинга прикани да дойдат винкелите. През цялото време президентът Радев приканва за радикализация на митинга. Вчера тази радикализация се случи. Всички видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на престъпния контингент и които нападнаха освен постройката на Народното събрание, само че и служителите на реда, които опитваха да охраняват дневния ред ".

" Ние знаем кой стои зад агитките. Излезе законно записан диалог, в него се чува по какъв начин споделя че може да мести хора от едно място на друго. Това бяха тези хора. Човекът се споделя Васил Божков ", сподели още Биков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР