След вчерашната истерия в Народното събрание, когато депутатите си налитаха

...
След вчерашната истерия в Народното събрание, когато депутатите си налитаха
Коментари Харесай

Възраждане поиска смъртно наказание за Тагарев

След вчерашната нервност в Народното събрание, когато депутатите си налитаха на пердах, през днешния ден безумието мина всевъзможни граници. Смъртно наказване за " лицето Тагарев " изиска депутатът от " Възраждане " Ивайло Чоргов във връзка решението на Народното събрание за придобиване на бойни машини Страйкър. 

" Смятам, че за в бъдеше, в случай че тази договорка се окаже освен неизпълнена, а позорна за България и компрометира нашата сигурност, това лице Тагарев би трябвало да има даже смъртно наказване ", разгласи Чоргов. 

Съпартиецът му Николай Дренчев уточни, че виновникът за разноските е в залата - министерството извършва разпоредби от депутатите.

" Проектът за капиталови разноски е препоръчан от Министерски съвет, само че ние като презрян гумен щемпел подписахме всичко, което те желаеха. Отговорност носим ние. Тук, в тази зала са хората, които бъдещите генерации ще посочат като отговорни за протичащото се - за обезлюдяването, за колапса в опазването на здравето и обществената сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на непознатата промишленост, вместо в нашата ", съобщи Дренчев.

Самият министър Тодор Тагарев резервира хладнокръвие след опасността. 

" Психоатаките не престават, само че ще се абстрахирам от тях ", сподели той

и благодари за поддръжката на плана за капиталови разноски. " Днес ще извършите дребен празник, най-малко за сухопътните войски, в които над 35 година чакат нова бойна техника ", добави той.

Народните представители одобриха дефинитивно Законопроект за одобрение на Международен контракт (LOA) BU-B-UCP „ Придобиване на бойни машини Страйкър ". При първото гласоподаване това стана с гласовете на 146 депутати, 53 гласоподаваха " срещу ", а 5 " въздържал се ". При прегласуването 148 народни представители гласоподаваха " за ", 54 " срещу ", а " въздържал се " - 5.

По време на дебата Румен Гечев от Българска социалистическа партия сподели, че цената в контракта е планирана и на процедура няма по какъв начин да знаем дали тази цена няма да се вдигне.

Според него ние подписваме празен чек, по тази причина той прикани прокуратурата " доста да внимава с тази договорка ". " Такива унизителни контракти в друга страна в Европа и страна членка в НАТО не подписва ", безапелационен беше Гечев.

Той счита, че това не е контракт, а е изпратена " заповед на баламите в тази страна ". Депутатът от Българска социалистическа партия акцентира, че българската войска би трябвало да се въоръжи, само че не по този метод и с такива срамни контракти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР