След вчерашната инспекция на язовирите „Тича” и „Жребчево”, министърът на

...
След вчерашната инспекция на язовирите „Тича” и „Жребчево”, министърът на
Коментари Харесай

Симеонов и Ревизоро седнаха на една маса и решиха, че след дни пред Борисов ще... СНИМКИ

След вчерашната ревизия на язовирите „ Тича” и „ Жребчево”, министърът на околната среда и водите Емил Димитров организира работна среща с управлението на НФСБ в Добрич.

Обсъдени бяха сериозните опасности, свързани с водоснабдяването на най-големите градове по Черноморието, както и с сериозните равнища на бент. „ Камчия” – главен водоизточник за Варна, Бургас и редица черноморски обитаеми места.

Необходимо е незабавно създаване на спешни деривации на бент. „ Цонeво” край Долни Чифлик за запазване на водоснабдяването на Варна, както и на бент. „ Порой” и бент. „ Ахелой” - деривация „ Китка” за застраховане на водоснабдяването на Бургас и района през 2021/2022 година.

Това са незабавни ограничения, които ще бъдат показани на Коалиционен съвет на ГЕРБ и „ Обединени патриоти” от Валери Симеонов през идната седмица предвид на сериозния риск от въвеждане на воден режим във Варна и Бургас следващата година.

Обиколката на екоминистъра продължава с ревизиране на бент. „ Копринка”, който е непозволено източван и с последвалите от това проблеми в бент. „ Жребчево”, който сега работи на 15 % от размера си.

По време на работната среща с министър Димитров бяха разисквани проблемите с водоснабдяването на Добрич, както и с Пречиствателната станция, финансирана по Оперативна стратегия „ Околна среда”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР