След въвеждането на новите правила за добив на криптовалути в

...
След въвеждането на новите правила за добив на криптовалути в
Коментари Харесай

Дагестан се бори с незаконния крипто добив на фона на новите регулации

След въвеждането на новите правила за рандеман на криптовалути в Русия управляващите в Дагестан разкриха голям брой противозаконни майнинг интервенции, което накара районния министър-председател да моли за увеличение на напъните на правоприлагащите органи против тези непозволени действия в изискванията на възходящо ползване на електрическа енергия.

Последните отчети сочат, че длъжностните лица ускоряват дейностите си против нерегистрирани добивни уреди, като министър-председателят Абдулмуслим Абдулмуслимов акцентира нуждата от адаптиране към изменящите се тактики, употребявани от миньорите. По време на среща, отдадена на подготовката на енергетиката за зимата, той разкри, че някои интервенции се укриват подземен, с цел да не бъдат засечени.

Кадрите на управляващите отразяват прикрит обект за майнинг в Сергокалинския регион, който има прикрит вход и в който са ситуирани над 15 добивни платформи, снабдени с охлаждащи вентилатори. Абдулмуслимов загатна, че тези подземни съоръжения са единствено няколко образеца, а миньорите употребяват и портативна техника за по-голяма подвижност.

През август президентът Владимир Путин легализира добива на криптовалути в Русия, като задачата е да се контролира секторът и да се отстранен противозаконните практики. Новият закон, който влиза в действие от 1 ноември 2024 година, ще разреши на регистрирани субекти да добиват законно, до момента в който по-малките интервенции, спазващи енергийните ограничавания, могат да продължат без публична регистрация.

Въпреки това Дагестан остава гореща точка за противозаконен рандеман, като полицейските акции се усилват от края на 2023 година насам. Разследванията разкриват, че в района има най-вече случаи на кражба на електрическа енергия, обвързвана с копаенето на криптовалути в Русия, което води до обилни проблеми с електрозахранването. Министър-председателят прикани за по-строго правоприлагане, акцентирайки, че тези нерегламентирани интервенции са съдействали за скорошните спирания на електроснабдяването, в това число пожар в подстанция, който прекъсна зареждането на няколко региона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР