След вълнуващите битки от челната шестица в Първа лига, логично

...
След вълнуващите битки от челната шестица в Първа лига, логично
Коментари Харесай

Благой Макенджиев

След вълнуващите борби от челната шестица в Първа лига, разумно пристигна ред да обърнем внимание и на отборите, които се борят за оцеляване. Екшънът от втората половина на таблицата през днешния ден ще обезпечат Дунав и Септември, които излизат в първи мач от плейофа за 11-ото място в родния футболен хайлайф.

Срещата започва в 20 часа и ще проследим всичко към нейното развиване минута по минута в GONG.BG . Двубоят ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA .

Мачът ще се яви петият сред противниците през този сезон, като дотук салдото посред им е забавен – по една победа за Дунав и Септември, последвани от две ремита в груповата фаза на втората осмица. „ Драконите” надделяха столичани с 2:0 през август 2018-а, а малко преди зимната пауза отстъпиха с 1:2 в София. После пристигнаха равенствата 2:2 и 1:1 надлежно на Градския стадион в Русе и Националния стадион „ Васил Левски”.

Със сигурност като изключим домакинския фактор, оборът на Дунав има и друго преимущество по отношение на Септември преди днешния първи мач. Русенци по-скоро имаха публични срещи, тъй като отстраниха Витоша Бистрица, с цел да се доберат до идните две срещи, които могат да обезпечат оцеляване в Първа лига. В същия интервал Септември беше лишен от тази опция поради изваждането на Верея от шампионата. По същата причина в този момент Витоша няма да има публични мачове до плейаута против втория от Втора лига, който ще се играе на 30 май.

Победителят от двата конфликта сред Дунав и Септември ще завоюва 11-ото място, а то подсигурява присъединяване в Първа лига и през сезон 2019/2020. Загубилият пък излиза в плейаут за оставане в елита против третия от Втора лига.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР