След вълната от оставки на кметове и председатели на общини

...
След вълната от оставки на кметове и председатели на общини
Коментари Харесай

Кметът на Белград подаде оставка

След вълната от оставки на кметове и ръководители на общини в цяла Сърбия, оставка подаде и кметът на Белград Александър Шапич. Това значи, че в сръбската столица ще се отиде на изключителни избори, което беше оповестено и от президента на Сърбия Александър Вучич по време на неотдавнашното му посещение в РТС.

" Току-що подадох формалната си оставка от поста на кмет на град Белград, с цел да стартира да сътворявам правните условия за провеждането на избори, които с изключение на парламентарните и регионалните ще се проведат на 17 декември и на равнище Белград ", съобщи Шапич.

Когато държавното управление на Република Сърбия вкара краткотраен орган и когато всички правни и официални условия за привикване на избори на 17 декември бъдат дефинитивно изпълнени, чакам, че като ръководител на този орган ще продължа да управлявам и Белград, до деня на изборите и окончателната инспекция на доверието за всичко, което направихме през последната година и половина и което към момента планираме да създадем в интерес на Белград и всички наши белградчани ", разгласи той.

Самият Шапич съобщи, че изборите ще се проведат скоро и доста евентуално на 17 декември. След това той разгласи какви ще бъдат идващите му стъпки.

" Ще разберете след няколко дни. Ако изборите са на 17 декември, в случай че това е окончателната договорка, ще разберете след няколко дни. Има тъкмо избрани правни процедури, които обуславят това решение. Ще имате информация след няколко дни, в случай че се споразумеем окончателната дата да бъде 17 декември. А доста евентуално е това да бъде и след няколко дни ще знаете какви ще бъдат ходовете, тъй че да би трябвало да проведем изборите на 17 декември ", сподели Шапич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР